СТРАХ ОТ ОБВЪРЗВАНЕ

СТРАХ ОТ ОБВЪРЗВАНЕ


Защо хората толкова се съпротивляват да бъдат въвлечени в романтични отношения? Дали любовта ги плаши? Едва ли! По-скоро те не желаят да се обвързват.

Ще ви обърнат гръб, ако се чувстват принудени да поемате траен ангажимент.

Дадем ли да се разбере, че включваме другия в бъдещите си планове, инстинктът за самосъхранение ще го накара да избяга яко дим!

Ще ви разкажа една история за млад мъж, който години наред водел двойствен живот.

Използвал най-различни псевдоними, докато обикалял страната. По време на едно от пътуванията си се запознал с едно момиче и както се било случвало с много други преди нея, се възползвал от наивността й.

Но този път разбрал, че отношението му към нея е по-различно. Бил влюбен и решил да й предложи брак. Не се поколебал, макар това да означавало пълна промяна в начина му на живот.

Отишъл при нея, признал всичките си грехове и поискал ръката й. Но тя останала толкова шокирана от признанията му, че вместо да приеме предложението, извикала полицията!

Е, не му оставало нищо друго, освен да се качи на първия самолет.

ГОЛЯМОТО ОТКРОВЕНИЕ

По-късно в самолета „злочестият любовник“ вече имал възможност да анализира ситуацията.

Усещал, че с него става нещо, но не можел да си обясни състоянието си. Само преди шест часа той желаел да се ожени повече от всичко на света, но всичките му надежди пропаднали.

И все пак, какво изпитвал?

Не бил нито истински разочарован, нито ядосан. Тогава какво?

Изведнъж му просветнало. Изпитвал облекчение – доскоро искал да се ожени, но в този момент бия доволен, че не се налага да го прави. Изпитвал облекчение, защото външни обстоятелства, независещи от него, го избавили от сърдечните му терзания и вече не се смятал емоционално обвързан, а изпитал непознато досега чувство за свобода.

Често желаем две противоположни неща едновременно. Обикновено едното е по-силно от другото и надделява в нас.

От една страна, искаме да останем свободни и необвързани, а от друга – горим от желание да обичаме и да бъдем обичани.

За да спечелите сърцето на вашия любим, не пренебрегвайте естествения му стремеж да остане свободен, независимо дали го показва, или не. Напредвайте бавно – стъпка по стъпка! Не искате да прогоните любимия, преди да е решил да се обвърже, нали?

Ако приема срещите с ентусиазъм, това означава, че не застрашавате свободата му. Но не забравяйте, че всеки е готов да защитава собственото си емоционално пространство! Не карайте другия да мисли, че непременно очаквате да сподели живота си с вас.

В противен случай, подобно на страдащ от клаустрофобия, той отчаяно ще търси начин да ви избяга.

Докато поддържате вярата му в неангажираността на връзката, времето работи за вас.

Подсъзнателният процес на емоционално обвързване ще продължи да ви сближава.


„Любовна тактика“ Томас Макнайт  и   Робърт Филипс


Leave a Reply

Your email address will not be published.