Как да програмираме ума си?

Как да програмираме ума си?

Упражнението, което ви предлагам, е за промяна на някои ваши качества, които не харесвате и за вграждане в ума на нови качества, които бихте искали да притежавате.

За тази цел намерете време и пространство за себе си, минимум 20 минути, подгответе си 1 бял лист и химикал.

Разделете листа на две. От едната страна напишете качествата, които не харесвате в себе си, а на другата страна – качествата, които бихте искали да притежавате.

Започнете да пишете всичко онова, което мислите, че ви пречи да постигате поставените си цели, да бъдете щастлив(а) или просто да се радвате на живота.  Записвайте всички отговори, които ви хрумнат. Те могат да са най-различни – не правете цензура. Но важно условие е тези отговори да се свързани с вас, с вашата същност, а не с външни обстоятелства.

Когато запишете всичките си недостатъци, за които се сещате, може да преминете към следващата графа – качествата, които бихте искали да притежавате. Какво мислите, че не ви достига? Какво ви липсва? Дайте си повече време, за да се свържете с вашето подсъзнание.  Запишете всичко, което ви хрумне, минимум 10-15 качества.

Важно условие за това упражнение да го направите на един дъх, като в транс, без да спирате, дори да мислите, че пишете небивалици. И да спрете с писането не по-рано от 15-20 минути.

След което се върнете към началото и прочетете всичко написано от вас. И направете преценка на достойнствата си и на недостатъците си.

Ако практикувате това упражнение няколко пъти, в продължение на месец, много скоро ще откриете, че сте се освободили от някои недостатъци.

Опитайте!

Из: кн.“Как да управляваме емоциите си?“ Светла Трифонова

Поръчайте тук:  КНИГА „Как да управляваме емоциите си“

Leave a Reply

Your email address will not be published.