Започнете деня си добре

Започнете деня си добре


Начинът, по който започвате деня си, определя начина, по който ще го прекарате.

Наричам първите трийсет минути след събуждане „платинените трийсет“, тъй като те наистина са най-ценните моменти от деня би и оказват дълбоко влияние върху качеството на всяка следваща минута. Ако през този ключов период имате мъдростта и самодисциплината да мислите само най-чисти мисли и да действате възможно най-добре, ще забележите, че дните ви винаги ще се развиват по най-прекрасен начин.

Трябва да отидем на място, където да си припомним житейската си мисия, да се самообновим и да се префокусираме върху най-важните неща.

В собствения си живот разработих много ефективен сутрешен ритуал, с който неизменно поставям радостно и изпълнено със спокойствие начало на всеки ден. След като се събудя, отивам в „личното си убежище“ – малко пространство, което съм създал за себе си и където мога да правя упражнения за лично обновяване, без да бъда прекъсван.

После прекарвам петнайсетина минути в мълчаливо съзерцание, като насочвам вниманието си върху всички хубави неща в живота си и си представям как искам да се развие денят ми.

Накрая разтварям някоя мъдра книга, изпълнена с онези вечни истини за успешния живот, които толкова лесно забравяме в нашето Забързано всекидневие.

Уроците от тези творби ме насочват към наистина важните неща и ми помагат да започна деня си с подходяща нагласа.

И мъдростта, която съм прочел през тези Ранни утринни минути, пропива и просветлява всяка следваща минута от деня ми. Затова започнете деня си добре. Ще станете нов човек!


Робин Шарма – кн. „Кой ще заплаче, когато умреш?“