Да бъдем градинари в „градината“ на душата си

Да бъдем градинари в „градината“ на душата си


За да разберете как действа този начин, представете си, че душата ви е градина, в която всяко от растенията съответства на някакво качество на личността ви. Някои от растенията-качества са получили през годините от живота ви огромни порции внимание и енергия, в резултат на което са израснали големи и силни. Какви са тези растения? Дали са полезни, или са плевели от рода на репея-нерешителност и копривата-раздразнителност?

А в какво състояние са момините сълзи на вашата чувствителност, незабравките на вашата доброта или божурите на самоувереността ви? Има ли място за тях в буренака на душата ви?

Ако не сте отделяли достатъчно внимание на тези качества, започнете да се грижите за тях. Насочете енергията на вниманието си към тези „цветя“, подхранвайте ги е мислите и постъпките си. Покажете им колко важни са те за вас. В резултат на това те ще израснат и ще разцъфтят и ще направят душата ви още по-прекрасна. А вас още по-самоуверен и позитивен човек.

Но не бързайте, не се суетете и не очаквайте бързи резултати. Вие отглеждате у себе си нещо, което е било потиснато в продължение на дълги години. За това се изисква време и умение, затова не очаквайте моментални резултати, т.е. чудеса.

Чудото на промяната у вас ще се случи, но то трябва да бъде отгледано!

С това приключваме с описанието на начините за промяна на собствената ни личност, както и за повишаването на енергията и възможностите ни за постигане на успех. Ако тези начини не ви допадат и вие знаете някакви други, използвайте ги, важното е да има ефект.

Започвайте

Можете да постигнете всичко, което желаете, важно е само да започнете да работите върху себе си.


Ал. Свияш – „Как да живеем раумно“