Секс сънища

Секс сънища


Мистериозен любовник, изневяра, бившият, колегата, шефът, приятелят, същият пол, орален секс, родителите ви, мастурбация

От всички теми, които сънуваме, нито една не е толкова поляризираща, колкото тази, свързана със секса. Тези сънища ви оставят или с пружиниращи стъпки, или неспособни да погледнете другите в очите на следващия ден.

През Средновековието на сексуалните сънища се гледало като на толкова срамни и възмутителни, че хората ги приписвали на демони или на зли духове, превъплъщаващи се в жени или мъже, които се съвкупляват с нищо неподозиращите спящи хора. Тази пресилена идея вероятно се е дължала на необходимостта човек да се освободи от чувството за вина, което изпитвал като се събуди… „Мили боже, не е възможно това да идва от моя ум! Сигурно е онзи малък демон, който се опитва да опустоши и разстрои моите чисти и божествени мисли! Да, така трябва да е! Сигурен съм!“

В наши дни сънищата за секс не са такова табу; всъщност, според скорошно проучване в Университета на Монреал сънищата за секс представляват 8% от всички сънища, които сънуват общо мъжете и жените. Откровеността на обществото по отношение на секса, свързана с нарастващия ни интерес към разбирането на съдържанието на сънищата ни учи, че изненадващо сънищата за секс рядко се отнасят за секс – колкото и пикантни да са!

Независимо дали сънувате страстна среща с Брад Пит по бреговете на Пуерто Валарта, където ритъмът на вълните съвпада с ритъма на телата ви, или го правите с обикновен мъж или момиче в кабинката зад вас, важно е да се помни, че сексът за сънуващото ви съзнание не е физическо сливане, което желаете, а по-скоро психологически съюз, който ви е нужен!

В тази глава, след като изследваме най-често сънуваните сънища за секс, вие не само ще започнете да се чувствате по-комфортно по отношение на собствените си сънища на тази тема, но ще откриете също така как сънуващото съзнание умно използва секса, за да ви покаже не кой, а какво желаете и с какво имате нужда да се слеете в собствената си личност.

Мистериозният любовник

Мистериозният любовник е един от най-често сънуваните секс сънища. Много от нас се питат дали по този начин не зърваме за миг нашата сродна душа, която е някъде и ни чака.

Уви, не е така. Но непознатият безлик мъж/жена, които често се появяват в сънищата ни наистина имат важно значение. Както може би си спомняте от прочетеното във Втора глава, сънищата ни притежават страхотен начин да ни показват различни страни от нашата личност в образа на човек, за да можем да разберем по-дълбоко самите себе си и това, което ни движи. Така че загадъчният любовник във вашите сънища е въплъщение, персонификация на качествата, с които обикновено свързваме съответния пол. Ако сте жена, мистериозният мъж отразява вашите мъжки личностни черти, онази част от вас, която може да бъде самоуверена и настоятелна, да говори откровено каквото мисли, да осигурява прехраната, да се занимава с бизнеса, дори да смачква паяка във ваната.

Когато една жена изпитва необходимост да се наложи, да отстоява себе си или да поеме отговорност под някаква форма или по някакъв начин, когато например я предложат за повишение, когато тя е самотен родител и трябва да играе ролята на двама или когато изпитва нужда да се застъпи за себе си през деня, точно тогава се появява загадъчният любовник през нощта.

Ако сте мъж, загадъчната жена олицетворява женските ви качества… да, дори косматите и плещести мъже имат следи от женски хитринки в себе си. Женски качества са обикновено чертите, които свързваме с жена, като например чувствителност, съзидателност, способността да бъде добър слушател, способността да храни себе си и тези наоколо. Отвреме навреме в живота на мъжа се стига до положение, в което се налага да осъзнае и да използва тези по-меки и гъвкави качества.

В съня се налага да променяте мястото си често, което е добър знак, че се схващате като по-гъвкав и склонен да се насочва в друга посока, за да приеме другите или да нагоди себе си към реалния живот (казват, че само на жената е позволено да променя мнението си; аз казвам: Глупости!). Може би вашата гъвкавост и готовност да променяте мнението си е женският атрибут, който сте прибавили към личността си наскоро. Забелязахте ли колко задоволена е тя в съня ви? Това е потвърждение за добре свършена работа в реалния живот, мой човек.

В хода на живота ние непрекъснато се опитваме да постигнем правилния баланс на всяка от тях в нашата личност и поведение. Един мъж няма нищо против да бъде грижовен и отзивчив, но все пак не иска да изглежда малодушен и женствен.

Жената на свой ред иска да защитава правата си, но няма никакво желание да й лепнат етикета „кучка“. Сънищата ни за мистериозни любовници ни водят към този идеален баланс на твърдо и деликатно, дръзко и грижовно, ин и ян.

Посланието на сънищата за мистериозен любовник: Време е да осъзнаете мъжката самоуверена енергия и женската грижовна енергия в себе си. Слейте тези противоположни качества в личността си, както сливате тела в съня си, така че да можете да бъдете куражлии и да поемате отговорност, когато трябва, но и да бъдете деликатни и състрадателни, щом поискате.

Изневяра

Сънищата за изневяра могат да бъдат силно вбесяващи, обезпокоителни и причината за много шамари през лицето веднага след като се събудите сутринта. Всъщност, в едно последно проучване, което проведох с 5000 участници, сънищата за изневяра се оказаха номер едно като сънувани от най-много хора! Макар да са толкова разстройващи, добрата новина е, че рядко показват, че половинката ви търси удоволствие някъде другаде. Те обаче наистина подсказват, че нещо или някой отнема от времето и вниманието на вашата половинка, което според вас вие заслужавате.

Понякога може ние да сме тези, които правим секс с някой друг, а не с нашия партньор. Това са сънищата, когато сме съвсем наясно, че изневеряваме и често изпитваме силно чувство на вина. Ако вие сте човекът, който кривва от правия път насън, необходимо е да се запитате какво може би правите, което откъсва вниманието ви от вашия партньор. Вината, която чувствате насън, е издайнически знак, че дълбоко в себе си знаете, че това не е правилно по отношение на любимия ви.

Сънищата за изневяра могат да са много разстройващи, но те рядко означават, че наистина има някаква афера. Всъщност, когато бъдат разбрани, те могат дори да раздухат пламъците във връзката ви. След като определите с какво партньорът ви „ви изневерява“ или за какво може да се чувствате виновни, че отделяте прекалено много време, значи е настъпил момент за споразумение. Предложете да се откажете или да намалите заниманията, на които съпругът/съпругата ви не е голям фен, ако той или тя обещае да се откаже от това, което ви кара да се чувствате изоставени. Ако двамата постигнете споразумение, ще установите, че сънищата са престанали.

Посланието на сънищата за изневяра: Нещо е станало трето колело в тази връзка. Време е да отделяте повече време един на друг… независимо колко сте заети!

Бившият

ившият е много популярен образ в гадните ни сънища. Въпреки че може да са минали светлинни години, откакто не сте заедно с този човек, той или тя все още продължават да се появяват в сънищата ви, връщайки онези стари чувства на повърхността, които ви карат да се чудите дали още не гори във вас пламъчето?

Най-общото значение на сън за „секс с бившия“ е нуждата от разпалване на вълнението в интимния ви живот. Предприемете ли действия по отношение на връзката си след нежното сръчкване на съня, продължите ли да го променяте и да го поддържате интересен, бившият ще спре да ви навестява… това е, освен ако бившият ви не играе роля в живота ви, като например бивш съпруг. Ако се налага да общувате с него редовно, тогава този човек най-вероятно не е символ, а по-скоро подсъзнанието ви сигнализира за проблем с точно тази персона и, какго винаги, ще се наложи да си спомните какво се е случило в деня, преди да сънувате този сън, за да определите за какво точно става дума.

Бившите ни, които сънуваме в „палави сънища“ най-често са нашата първа любов, бивш съпруг, с когото още поддържаме връзка заради децата или поради други обстоятелства, или бившият, който последен ни е разбил сърцето. Сънуването на бившия, който наскоро ви е разбил сърцето, може да е знак, че сте емоционално затънали и не сте си позволили да продължите напред. Тези сънища са ясна индикация, че не сте се излекували, в който случай сънят ще продължи, докато не тръгнете и не оставите миналото в миналото. Невъзможно е да продължите напред, ако постоянно се държите за онова, което е зад вас.

Посланието на сънищата за бившия: В зависимост от това с кой бивш правите секс насън или е време да пренасочите отдавна отминалата страст в сегашната си връзка, или да обедините усилията си в обща цел, като например децата ви. Ако бившият е някой, за когото още се държите, тогава е по-добре да се откъснете от него и да осъзнаете, че щом е бивш, значи си има основателна причина.

Колегата

Сънят за колегата може да направи службата едно доста неудобно място. Освен ако този колега кара сърцето ви да пропуска един такт, а съзнанието ви да рисува разни греховни сценки, тогава вашите секс сънища за него или нея не са нещо, за което трябва да се тревожите. Но при всички положения си струва да разтълкувате посланието, защото е възможно този сън всъщност да се опитва да ви помогне да подобрите позициите си в работата.

Сънят за колега може по-скоро да се отнася до работата ви, отколкото до самия ви колега.

Работата е дейност, осъществявана в социална среда, така че са намесени много отношения. Тя е също така жизнено важна за прехраната ни, ето защо се оказва, че я сънуваме много по-често, отколкото би ни се искало. Сънуващото ни съзнание се стреми да проумее свързаните с работата ни проблеми заради нас, така че да можем да се чувстваме добре там и да напредваме по служебната стълбица. Сънищата за секс с колега са най-важните, защото ви показват върху кого е нужно да се фокусирате, за да се справяте, както и какво можете да добавите към собствената си личност или поведение, за да подобрите себе си и да постигате по-лесно целите си в кариерата.

Посланието на сънищата за колега: Независимо дали е сливане на съзнания, или негово качество, което трябва да приемете като свое собствено, от „сливането“ с колега може да се спечели много.

Шефът

Да сънувате, че спите с шефа си сигурно ще направи трудно отиването ви на работа на другия ден. Ако това е случаят с вас, помнете, че секс сънищата не са непременно за човека, а по-скоро за това, което той/тя олицетворява. В случая с вашия шеф най-вероятно това са силата, властта, ръководните умения, способността за вземане на решения и т.н., които е необходимо да внедрите в собствения си живот.

Нужно е да поемете ролята на шеф вкъщи и да възпитавате с по-здрава ръка тези палави деца? Сблъсквате се с трудно решение? Трябва да уволните или да се освободите от определен елемент, човек или поведение в живота си? А може би просто е необходимо да се „слеете“ психологически с шефа си, за да се справите с клиент или проект.

Посланието на сънищата за шеф: Време е да поемете отговорност! Точно сега ще ви е от полза да сте решителни и авторитетни.

Приятелят

Този сън често повдига въпроса: „А може би тайничко искам да прекрача границата на приятелството“?“ Възможно е. Такъв беше случаят с мен преди доста време, когато сънят започна с това, че мой добър приятел ми купува пица, гарнирана с кучешка храна, и завърши с горещ, зашеметяващ… добре де, мисля, че схванахте идеята. Както и да е, единайсет години по-късно наричам този приятел „съпруже“! Така че може би искате да отидете напред и да подложите на изпит чувствата си към въпросния приятел. Често сънуващото ви съзнание е много по-наясно от вас.

Но ако не може изобщо да се мисли за нещо повече от приятелство във вашия случай, не се страхувайте. Както винаги, има приемливо и полезно обяснение на това защо сънувате, че се търкаляте в леглото с другарчето си.

Всеки път, когато сте повече от приятели с някого насън, първо се запитайте дали двамата сте били свързани на психологическо ниво. Или пък сте се „слели“ напоследък? Ако не, тогава е вероятно в този приятел да има нещо, което бихте искали да привнесете в собствения си живот или в собственото си поведение. Може би той/тя е социална пеперудка и искате да сте по-общителни? А може би е човек, който казва каквото мисли, в който случай вашият сън може да означава, че трябва да спрете да говорите със заобикалки. Просто изберете първите три думи, които ви идват наум, когато помислите за този човек, и после ги приложете към себе си. Ще откриете, че най-малко едно от тези качества би ви подхождало страшно много!

Посланието на сънищата за приятел: Ако някакво качество на този приятел премине във вас, би ви направило по-добър човек.

Същият пол

Секс между момиче и момиче може да изглежда вълнуващо за мъж, но когато ние от нежния пол сънуваме такова нещо, то може да е малко обезпокоително. Както секс между мъж и мъж е определено обезпокоителен за мъж, който е признат фустогонец. Ако не сте гей, а сънувате секс с гей или лесбийка, това не означава, че имате скрито желание да батирате за другия отбор. А това, което наистина означава е, че наистина сте горд да бъдете член на въпросния отбор.

Сънят за секс с партньор от същия пол е братовчед на съня за мистериозния любовник, в който значението е най-често фокусирано върху ролята на половете. Когато една жена прави нещо, което я кара да се чувства особено женствена, като напр. да обгрижва болен приятел, или строители от близкия строеж й подвикват през улицата, възможно е да стане горд реципиент на лесбийски сън същата нощ! Когато пък мъж се занимава с някаква подчертано мъжка дейност, ремонт на кола или нещо подобно, той също може да се окаже обект на мъжки ласки в съня си.

Изследванията и опитът ми показват, че е много по-лесно за жена да признае лесбийските си сънища, отколкото мъж да признае, че е правил насън секс с друг мъж. Но когато се случи мъж да го признае пред мен, той винаги е доволен, че се е осмелил, защото открива, че този сън е само отражение на неговата собствена мъжественост.

Има много причини да се сънувате като гей, защото има много причини да се чувствате горд от това, че сте мъж или съответно жена. Всеки пол притежава атрибути, които сме щастливи да показваме и да използваме. Жените често се гордеят с извивките си, мъжете – с мускулите си. Грижовността и изхранването по-често свързваме с жените, докато да е воин и защитник като че ли е роля, която един мъж приема по-лесно. Проявяването или показването на атрибут, специфичен за пола ви често може да доведе до гей-сънища и то не защото изпитвате желание към собствения си пол, а защото приемате и използвате специфичните качества на този пол в ежедневното си поведение… и сънуващото ви съзнание е удовлетворено.

Посланието на сънищата за секс със същия пол: Вашият пол ви предлага мощни инструменти в живота. Когато ги приемете в живота си позитивно, вашите женски хитринки или мъжки измами ще ви изведат далече.

Орален секс

Всичко, което се прави с устата насън е свързано с комуникацията, защото ние използваме устата си, за да комуникираме. Оралният секс в съня често е свързан с комуникацията, която сте имали с някого, и която ви е направила по-близки психологически или емоционално. Ако вие сте човекът, който извършва оралния секс в съня си, спомнете си какво сте съобщили/споделили напоследък. Ако обаче сте пасивната страна, обърнете внимание на това, което на вас е съобщено. Ако оралният секс в съня ви доставя удоволствие, това е явен знак, че комуникацията в реалния живот също е била приятна.

Посланията на сънищата за орален секс: Както оралният секс, ако е направен правилно, откровената и честна комуникация може да е много удовлетворяваща.

Вашите родители

Не забравяйте, реалността на съновиденията е място, където етиката не се прилага задължително. Всъщност, трябва да изхвърлите всички етични стандарти през прозореца, за да разберете езика на съня, защото сексът насън рядко е за секс, а родителите ви насън рядко играят самите себе си.

Не забравяйте, сексът насън не е означава, че желаете физически съюз, а че се нуждаете от психологически съюз. Слейте се ментално с човека у вас, който изхранва семейството, и така ще си осигурите дълги и сигурни доходи.

Ако сънищата за секс с баща ви продължават да изпълзяват навън нощем, първо се запитайте дали е необходимо да уеднаквите мненията си с баща си на някакво ниво, или да си съставите определено мнение. Ако не, тогава обърнете съня навътре към себе си и към живота си. Кои качества от тези на добрия стар татко е необходимо да интегрирате в поведението или в начина си на мислене, за да подобрите себе си?

За съжаление, някои татковци не играят главната роля, в който случай сънят може да бъде предупреждение, че вие приемате негативното му поведение като свое собствено.

Сънищата за секс с Мама са също често срещани и много рядко говорят за Едипов комплекс. Всъщност, в моите изследвания жените като че ли сънуват този сън повече от мъжете. Точно какго Татко насън, Мама не винаги играе себе си. И за двата пола Мама в съня олицетворява онази част от вашата личност, която храни и обгрижва другите, както и себе си. И ако сте жена и сте майка, тя често олицетворява вашата роля на майка, а начинът, по който тя се държи в съня отразява начина, по който вие се отнасяте с децата си в реалния живот.

Послание на сънищата за секс с родител: Макар да е трудно тези сънища да бъдат „смлени“, не забравяйте, че подсъзнателните ви майка и татко знаят най-добре!

Мастурбация

Задушаване на пиленцето, час по ръчен труд, гоненица около храста, наречете го както искате, това е не само популярна дейност „при закрити врати“ вкъщи, но така също и популярна дейност в сънищата. И както мастурбацията в реалния живот се отнася до физическо самозадоволяване, мастурбацията в съня се отнася до това да бъдеш доволен от самия себе си.

Както можете да видите, няма значение кой извършва мастурбацията в съня, тя винаги сочи към това да си егоцентричен или да искаш да се самоуспокояваш.

Посланието на сънищата за мастурбация: Всичко това е за вас. Време е да огледате настоящите обстоятелства и да решите дали нещо ви е малко в повече, или може би ви е недостатъчно. Повтарящите се сънища за мастурбация свидетелстват, че може да сте прекалено самовглъбени, докато случващите се отвреме-навреме подсказват необходимост да се фокусирате върху нуждите си или може би да бъдете по-тупани по гърба за добре свършена работа.

Пикантни или неловки, секс сънищата играят важна роля в пътуването ви през живота. Накратко, те показват какво ви липсва. В реалния живот сексът започва с желание, продължава със сливане и завършва с кулминация и удовлетворение. Сънуващото съзнание използва този същия процес, за да ви помогне да схванете какво ви липсва в живота. Ако желаете да изкажете мнението си, сънят ще използва някого, когото познавате, и който има тази способност, ще създаде желание към него в съня ви, двамата ще слеете тела в едно, което ще символизира интегрирането на това качество у вас, и в повечето случаи ще завърши с оргазъм, което не само ще отрази задоволството, че притежавате вече това качество в себе си, че и повече!

Любопитен факт: По време на РЕМ фазата на съня кръвта се устремява към гениталиите на мъжете и жените, независимо дали съдържанието на съня е сексуално, или не. При мъжете това води до нощни ерекции. Когато се събудят със „сутрешен чеп”, това е защото сънят им е прекъснал в РЕМ фазата.


Ключ към тайните на съня – Лори Куин Лоуенбърг