Сънища за места

Сънища за места


Никога не знаете къде ще се озовете, след като отпуснете глава на възглавницата и топлото одеало на съня ви обгърне.

Независимо къде ви постави сънуващото ви съзнание, декорите на съня ви не само оформят сцената за пиесата, но са също така главният ключ към това за какъв проблем от реалния живот се отнася сънят. Сами виждате, мястото, на което сте в съня си е пряко свързано или с мястото, на което сте в живота, или с определена сфера от живота ви. Всички разделяме живота си според различни критерии. Имаме социален живот, домашен живот и служебен живот, например. Освен това се намираме на различни места или позиции в живота си, за които нашите сънища създават съответен екран. Например: в момента може да сте на такъв етап в живота, когато сте готови да създадете семейство, в който случай е възможно да сънувате, че се намирате в градина и засявате семена. Или пък да сте на такъв етап в кариерата си, когато вече не сте удовлетворени и не се чувствате продуктивни; в този случай сънят ви може да ви „запрати“ в пустиня, за да илюстрира липсата на развитие и перспектива.

Училище

Дори да сте завършили преди десет, петнайсет, двайсет или петдесет години, вашето сънуващо съзнание продължава да ви връща в часовете по химия, обути единствено в маратонки, или ви кара да се скитате по коридора, опитвайки се да намерите шкафчето за дрехите си. Един много дразнещ сън!

Причината училището да е толкова популярно място, което се появява в съня ни, е защото динамиката на училищната обстановка продължава в работата или кариерата ви, а така също в социалния ви живот. Училището е мястото, където за пръв път научавате колко важно е да бъдете навреме и да спазвате крайни срокове, мястото, където научавате как да се подготвите и да „направите домашното си“, как да възприемате критиките, как да се изкачвате по стълбицата, а също така как да си намерите място в нея. В общи линии, това е мястото, където научавате всички основни умения за работа и за общуване. Сънищата за училище най-често са свързани със служебния, и по-рядко със социалния ви живот.

Друг често сънуван сън е, че уж сте отново в училище и знаете, че вече сте се дипломирали, но разбирате, че трябва да вземете някакъв курс, иначе ще се наложи да повтаряте последната година. Главната мисъл в тези фрустриращи сънища е, че вие вече сте направили това, защо трябва да го правите отново? Р-р-р-р! Тази мисъл в съня ви е свързана с текущата реалност и означава, че се намирате в ситуация, в която трябва да се докажете. Знаете, че имате онова, което се изисква, но е нужно да покажете на някого другиго, че притежавате нужните качества.

Посланието на сънищата за училище: Или в момента се опитвате да се справите със стрес, свързан с работата, или може би става въпрос за напрежение от общуването. Сравнете мислите и емоциите, които сте имали в съня за училището с мислите и емоциите, които имате по отношение на работата си и социалния си живот. Виждате ли прилики? Вероятно съществува известна неподготвеност, несигурност или дори уязвимост, които трябва да бъдат идентифицирани. Явно е, че тук има урок за научаване, така че седнете и му обърнете внимание.

Обществена тоалетна

Когато ви се ходи по нужда, трябва да отидете, дори и ако се налага да съберете смелост за ужасната обществена тоалетна. В реалния живот обществените тоалетни често миришат, невинаги има достатъчно тоалетна хартия, а понякога вътре дори е пълен ужас. Но в сънищата ни обществените тоалетни са далеч по-лоши… Не можем повече да „стискаме“ фрустрацията си, но все пак се страхуваме как може да изглеждаме в очите на другите, в случай че се изпуснем, тъй като това е обществена, а не частна тоалетна.

Посланието на сънищата за обществена тоалетна: Има нещо, което трябва да свалите от душата си. Стигнали сте с психиката си до място, където е необходимо да я разтоварите и да я отмиете, независимо какво си мислят другите; това е причината, поради която сънуващото ви съзнание ви поставя непрекъснато в обществена тоалетна. Този сън ви предупреждава, че емоционалната ви канализация е задръстена. Колкото повече позволявате на чувството си за безсилие – и на „гадостите“ – да се увеличават, с толкова по-голяма „мръсотия“ ще трябва да се справяте накрая.

Паркинг

Паркингът е място за паркиране на колите ни, временно, докато ни потрябват отново. Той е също така място, където – в сравнение с магистралата, по която непрекъснато има движение – няма нищо. Място на бездействие и спокойствие, място за чакане, ако искате. Така че когато насън се озовете на паркинг, трябва да си зададете въпроса коя област от живота ви е „паркирана“. Кое от живота ви, което се е движило, като например колата, сега стои и не мърда. По какъв начин вие, или някаква област от живота ви, е в състояние на „чакай и гледай“?

Посланието на сънищата за паркинг: Някаква сфера от живота ви е паркирана и не се движи наникъде, или пък е необходимо да бъде спряна и да изчака. Добрата новина е, че паркингът е временно място, така че тази липса на движение в живота ви няма да трае дълго. Отново ще можете да се движите с пълна скорост, ако вземете правилните предпазни мерки.


„Ключ към тайните на съня“ – Лори Куин Лоуенбърг