Освобождаване на потиснати емоции

Освобождаване на потиснати емоции


Освобождаването на негативни емоции е важна част от процеса за постигане на връзка с мъдростта на сърцето. Тази практика е един от пътищата да отключите своята уникална вътрешна светлина, вашите невероятни способности и да живеете живота, който заслужавате и за който мечтаете.
За това упражнение ще ви е нужен лист хартия (или дневник) и химикал.

Напишете три свои емоционални истини, които сте избягвали да споделите, въпреки че сте искали да ги изразите. После напишете имената на трима ваши познати или близки, с които сте искали да споделите тези емоционални истини, но не сте го направили.

Какво ви е спряло? Какви страхове са застанали на пътя ви?
Сега обърнете внимание на всяка една емоционална истина поотделно и се опитайте да разберете защо не сте искали да ги споделите, като изпълните следната практика:

  1. Започнете с няколко минути осъзнато дишане.
  2. Насочете вниманието си към сърцето.
  3. Отворете леко очите си и прочетете първата истина.
  4. Докато я четете, осъзнайте къде в тялото си я чувствате и обърнете внимание на това какви мисли, емоции и усещания предизвиква тя.
  5. Позволете си да изпитате менталното, телесното и духовното въздействие на истината върху вас за няколко минути.
  6. Направете същото с останалите две.
  7. Когато свършите, опишете изживяването в дневника си или на лист хартия.
  8. По желание: ако чувствате, че все още не сте разрешили проблема с човека, на когото искахте да разкриете истината, обадете му се и му кажете как се чувствате от станалото. Ако е възможно, вижте се с него очи в очи. Помнете, просто бъдете себе си и споделяйте от сърце. Бъдете добри със себе си.
    Изисква се кураж, за да изречеш своята истина от сърце.

МЪДРОСТТА НА СЪРЦЕТО – Ръсел Фейнголд