Недостиг на ензими в тялото

Недостиг на ензими в тялото


Всички наши дейности и телесни функции зависят от ензимите, които са посредници във всички химически реакции в организма. Ролята на тези посредници е като на катализатора, без който химическата реакция просто няма да се осъществи.

Ензими например са необходими, за да се разгради храната в стомаха и да се отделят нутриентите в нея.

За да се разградят протеините и глюкозата, са нужни различни ензими. За различните химически реакции са необходими уникални само за тях ензими и те не са взаимозаменяеми. Затова в човешкото тяло работят между 3 500 и 5 000 разновидности ензими. Тези неизброими химически реакции съставляват физическия живот и не е пресилено ензимите да бъдат уподобени на кочияши на жизнената сила.

Без ензими не можем да останем живи дори няколко секунди, защото те участват в смилането и усвояването на храната, в разграждането на токсините, в дишането, физическите движения, мозъчната дейност, с други думи – в жизнената активност като цяло.

Не е нужно да се уточнява, че ензимите са главни действащи лица при детоксикирането на клетките.

В автофагията участват около 60 разновидности детоксикиращи ензими. Нарекох ги нюзими или подмладяващи ензими“ . Благодарение на тяхната дейност тялото се пречиства и възстановява. След като сме живи, е ясно, че хиляди такива ензими работят в организма ни непрекъснато.

Но ако не сме енергични или сме склонни към болести, това може да означава, че ензимите ни не са достатъчно или не функционират ефективно.


Какво да направим в такъв случай, за да поддържаме дейността на нашите ензими? Отговорът е: да си ги набавяме от консумираната храна.


Целта на гладуването не е да се намали приемът на калории, за да се отървете от излишните телесни мазнини. Реалното предназначение на гладуването е да се породи известен глад и така да се активира клетъчната фабрика за рециклиране чрез включването на подмладяващите ви ензими. По този начин ще унищожим
и рециклираме, ще почистим увредените протеини и ще се отървем от клетките зомби.


g-p Xupoми Шиния – „ПОДМЛАДЯВАЩИЯТ ЕНЗИМ“