Енергизирайте вашите електроцентрали

Енергизирайте вашите електроцентрали


Какво би трябвало да ядем, за да се радваме на творчески живот, изпълнен с енергия?


Група А – Вода, ензими
Група Б – Минерали, витамини
Група В – Фитохимикали, растителни влакна


„Съвършените“ храни – храните, съдържащи тези три групи в правилните пропорции – са зеленчуците, плодовете, водораслите и други храни на растителна основа.Консумацията на повече зеленчуци и плодове е главният ключ към доброто здраве.
Когато ядем плодове и зеленчуци, ние получаваме и жизнената им енергия. Вероятно са ви учили, че храните с животински произход (месото, млякото и млечните продукти) са по-хранителни от растителните храни като плодовете и зеленчуците. Храните с животински произход наистина съдържат протеини и произвеждат енергия за тялото, но същевременно в тях има мазнини и холестерол. Прекомерната консумация на тези мазнини и холестерол ще се отрази отрицателно на сърцето и сърдечносъдовата система, както и на цялото тяло.
Освен това липсата на растителни влакна в тези храни влияе зле на отделянето и така се стига до застояване на отпадъчните вещества в червата. Този боклук произвежда токсини, които създават благоприятна среда за разпространението на вредни бактерии, а това води до по-нататъшно влошаване на състоянието на чревния тракт.
От друга страна, червата на хората, които консумират предимно храни с растителен произход, са чисти, а процесите в дебелото им черво се балансират от полезните бактерии.

Благодарение на погълнатите фибри в растителната храна тези хора изхвърлят напълно фекалната материя и следователно има по-малка вероятност да страдат от запек и да трупат боклук.


Личните наблюдения ме убеждават, че растителната храна превъзхожда животинската със способността си да храни човека и да поддържа здравето както на тялото, така и на ума.
Дори смятам, че, противно на онова, което вероятно сте чували, би трябвало да консумирате повече растителни храни, за да се радвате на по-голяма издръжливост и жизненост. Насърча­вам ви да го опитате. За целта е възможно да ви се наложи да промените вярванията за храната, с които сте израснали.

Растенията са суперхрани и ще ви поведат по пътя към вашето здраво, освободено от болести в бъдеще.

За да разберем силата на растенията, нека разгледаме дейността на намиращите се в изобилие в тях нутриенти, представени в групите А, Б и В по-горе.

Група А включва вода и ензими. Не е нужно да уточняваме, че и двете са задължително условие за живота. Затова е толкова странно, че конвенционалната нутриционистична наука им обръща толкова малко внимание.
Нека се замислим за момент. Колкото и добре да са балансирани нутриентите във вашия хранителен режим, не е възможно да под държате живота си без вода и ензими. Това би трябвало да е залегнало в основата на нутриционистиката – да се гледа на водата и ензимите като на същностни нутриенти и да се изучава как да си ги осигуряваме ефективно.


Да започнем с водата. Всеки ден отделяме 2.5 литра вода във вид на урина и пот. Ако тази вода не се изхвърля както трябва, вътрешната хигиена на тялото ще се влоши и токсичните вещества, натрупани в червата, ще окисляват цялата телесна течност. Клетките няма да са в състояние да се детоксикират и възобновяват. В резултат ще възникнат подуване, запек и различни болести.
Може да звучи парадоксално, но проблемът с лошото отделяне на вода се лекува, като се увеличи приемът на вода, и то качествена. Качествената вода води до отделяне на замърсената вода в тялото и подпомага гладката циркулация на телесните течности. Когато течността се осигурява във вид на качествена вода и циркулира в тялото, мръсната течност в клетките се замества с чиста, а метаболизмът и производството на енергия
се подобряват.


Всички знаят, че животът не може да се поддържа без вода, но не всеки попълва разумно водните запаси в тялото си.

Една от причините да препоръчвам консумацията на пресни зеленчуци и плодове е, че 70-80% от растителната храна всъщност е вода.

Освен пиенето на достатъчно количество качествена вода всеки ден, старайте се да допълвате нуждите си от вода, като консумирате сутрин пресни плодове или пресен сок от зеленчуци и/или плодове. Ако сте свикнали да закусвате друго, ще се наложи да го заместите с пълноценни плодове.

Простото прибавяне на цели плодове е способно да подмлади клетките.

Яденето на плодове след хранене обаче трябва да се избягва, защото приключването на основно хранене с тях води до свръхконсумация на глюкоза.

Ако ядете плодовете 30-40 минути преди основното хранене, спомагате да се предотврати прекомерният прием на въглехидрати като ориз или хляб по време на обяда или вечерята.


g-p Xupoми Шиния – „ПОДМЛАДЯВАЩИЯТ ЕНЗИМ“