Мъжки болести

Мъжки болести


Мъжките болести са резултат от неправилното отношение на мъжа към себе си и към жените.

С други думи, мъжът, който отрича своята мъжественост или се съмнява в себе си, страда от болести на половите органи.

Ако мъжът изпитва негативни емоции по отношение на противоположния пол (обида, гняв, претенции и така нататък), заболяванията в половата сфера са неизбежни.

И още нещо: състоянието на половите органи на мъжа показва количеството и качеството на сексуалната му енергия.

Тестиси, член и простата

Тези органи символизират мъжките принципи и мъжествеността.

Заболяванията на тези органи показват натрупани обиди и яд, претенции и неудовлетворение от сексуалния партньор, които в буквалния смисъл го „удрят“ в половите органи.

Затова разбирателството и хармонията във взаимоотношенията между съпрузите, между мъжа и жената са залог за здравето и на двамата.

Сексуалното напрежение и чувството за вина на сексуална основа също могат да бъдат причина за болести, тъй като изискват наказание.

Импотентност

Сексуалният натиск, страхът, напрежението, чувството за вина на сексуална почва водят до отслабване на потентността или до пълното й угасване.

Страхът от жените и дълбокият подсъзнателен страх от майката могат да станат причина за импотентност при юношите.

Съмненията в себе си като мъж, в правилността на своите действия отслабват потентността.

Социалните убеждения и вярата в остаряването също могат да бъдат причина за отслабване на половите функции.

Бърза еякулация

Често липсата на информираност по отношение на секса, а също така съмненията, страховете и несигурността в себе си могат да бъдат причина за бързата еякулация. Това по правило се случва на младежи, които тепърва започват сексуалния си живот.

ВЕНЕРИЧЕСКИ БОЛЕСТИ

Сифилис, гонорея, генитален херпес, трихомониаза, СПИН

Чувството за вина на сексуална почва и необходимостта от наказание, а също така убеждението, че гениталиите са нещо греховно или мръсно, с други думи, отвращението от собствените гениталии – това е основната причина за появата на венерически болести. С подобно негативно и агресивно отношение към своите полови органи и проявата на своята сексуалност ние си навличаме подобни проблеми.

Мога да кажа дори нещо повече, именно вярата в греховността на секса и в Божието възмездие, чувството за срам и необходимостта от наказание на сексуална почва при много хора са създали всички съществуващи днес микроорганизми и вируси, които предизвикват венерическите болести.

До заболяване от СПИН водят всички изброени по-горе причини плюс силното чувство за беззащитност и безнадеждност, разочарование от хората и от живота. Тези хора вярват в собствената си ненужност, мислят, че не са потребни на никого на този свят. В подсъзнанието си те таят силна неприязън към себе си.

Синелников, Валерий – Възлюби своята болест