Видове женски болести

Видове женски болести


Когато жената не приема нещо в себе си (във външността си, в поведението си), се появяват женските болести.

Тя не иска или не може да се почувства като истинска жена, обичана и желана.

Такива жени по всякакъв начин потискат женствеността в себе си, отказват се от самия принцип на женствеността.

При някои жени болестта е породена от убеждението, че всичко, свързано с гениталиите, е греховно или „мръсно“.

Все пак, за една жена е много важно да се прояви като такава, но при това да получава и мъжка енергия. Мъжкото и женското – това са два полюса, двете половинки на едно цяло. Неслучайно те се привличат взаимно. Създавайки нашия свят, Бог веднага е разделил всичко в него на мъжко и женско начало, на мъжка енергия – ян, и женска енергия – ин.

Когато в живота бъде нарушено равновесието между тези енергии, това веднага се отразява върху състоянието на половите органи.

Болестите на половите органи при жените също са резултат от отрицанието и избягването на мъжете или резултат от незадоволителни отношения с противоположния пол.

Ако жената не умее да дарява и да получава физическа и духовна наслада по време на близостта си с един мъж, тя със сигурност има някакви проблеми с половите органи.

Състоянието на органите в малкия таз отразява също така количеството и качеството на сексуалната енергия.

Матка

Матката е символ на храма на женското творчество. Състоянието на матката показва до каква степен сте успели да се проявите в този свят като жена, майка, съпруга.

Ендометриоза

Ако страдате от това заболяване, значи се чувствате незащитена като жена. Постоянно ви се струва, че ви нападат, очаквате от мъжете само лоши неща.

Не можете и не знаете как да се реализирате като жена. При това, постоянно отправяте упреци към себе си. Но също така и упреци, претенции и обиди по адрес на мъжете.

Огорченията и разочарованията в живота на жената водят до промени в матката. Често в такива случаи жените заменят любовта с някакви други ценни качества: например почтеност, честност, нравственост.

Фибромиома на матката

Ако постоянно помпите и буквално „носите в себе си“ обидата, нанесена ви от някой мъж или съпруга ви, и не можете да му простите, пазете се!

Туморът на матката се поражда от натрупани претенции и обиди към мъжете, постоянни мисли за предишни огорчения.

Ерозия на шийката на матката

Ерозията на шийката на матката символизира уязвеното женско самолюбие. Вие сте убедена, че сте непълноценна като жена. Не можете и не знаете как да се реализирате като жена.

Вместо лечение, съвременната медицина предлага изгаряне на ерозията, като вкарва болестта по-надълбоко в организма.

Възпаление на външните полови органи, вагинит, бяло течение

Гениталиите символизират женските принципи.

Проблемите с външните полови органи отразяват страха да не сте на висота, страха за своята женственост, съмненията в женствеността ви. Изпитвате подсъзнателна агресия към мъжете: натрупани обиди, претенции, яд, презрение.

Възпалението на вулвата и влагалището показват, че се чувствате уязвена като жена. Смятате, че жените са безсилни да оказват влияние върху противоположния пол.

Има такава закономерност: мъжете с уязвено самолюбие страдат по-често от язва на дванадесетопръстника, а жените – от възпаление на външните полови органи.

Дисменорея (разстройство на менструалния цикъл)

Изпитвате омраза към женското си тяло, отричате или отхвърляте женствеността си. Или изпитвате съмнения относно женствеността си.

Аменорея (липса на менструация)

Липсата на менструация говори за нежеланието на жената да бъде жена, за неприязнено отношение към самата себе си, неприемане на собствената женственост.

Когато момичето навлиза в период на полова зрялост, по правило то вече знае, че трябва да й дойде менструация. И често се идентифицира с майка си. Ако майка й има разстройство на менструалния цикъл или болезнена менструация, най-вероятно и момичето ще има същите проблеми.

Маточен кръвоизлив

Кръвотечението от матката символизира отиващата си радост.

Почувствайте се истинска жена и върнете радостта в своя свят. На вас ви пречат да сторите това стари обиди и яд – освободете се от тях.

Киста и възпаление на яйчниците

Яйчниците символизират женските съзидателни центрове.

Проблемите с яйчниците означават проблеми при реализацията на женското начало в този свят. Тази реализация е възпрепятствана от негативни мисли-блокове по отношение на себе си като жена и по отношение на мъжете.

Фригидните жени не допускат физическата наслада в живота си или не умеят да се наслаждават на сексуалното общуване. При тях няма равновесие между духовното и физическото. Приоритетно е духовното развитие, а физическо се отрича. Това поведение може да е продиктувано не само от страхове, но и от убеждението, че сексът е нещо лошо и греховно. Тези жени често имат в живота си неумели партньори и по такъв начин оправдават собствената си безчувственост. Те се стремят да заменят липсата на сексуално удоволствие с нещо друго.

Липсата на нормални и пълноценни сексуални преживявания може да се отрази и на други сфери от живота. Така например, няколко пациентки, страдащи от фригидност, се оказаха вегетарианки. Това в никакъв случай не означава, че всяка вегетарианка е фригидна. Може би това беше случайно съвпадение. Но в случая аз реших да използвам този факт. Убедих пациентката си, че човек не трябва да става вегетарианец по „идейни“ съображения. Тоест, не трябва да изхожда от позицията, че да се яде животинско месо е лошо. Нали другите хора могат да възприемат месото по друг начин – да си мислят за него като за вкусен и полезен бифтек. Постепенно, като увеличи месото в менюто си, тя започна да изпитва сексуално удоволствие.

Недоверието към мъжете и изобщо към целия свят води до сексуални проблеми. Поради недоверието си жените стават напрегнати, не могат да се отпуснат и да получат удовлетворение.

Докато човек е прекалено млад, той най-често не осъзнава, че физическата наслада върви ръка за ръка с духовната близост.

Сливането на душите събужда желанието на телата.

Само любовта може да ви дари с истинска наслада.

Спонтанен аборт

Подсъзнателно изпитвате силен страх. Страх от раждането на детето, страх от бъдещето. Това може да е неувереност в мъжа: „Ами ако ме изостави? Ще остана сама с детето.“ Или неувереност в собствените сили: „Не сега – по-късно.“ Усещане за погрешно избран момент за забременяване и раждане на дете.

Безплодие

Една от важните функции на подсъзнанието е да осигури появата на здраво и жизнеспособно потомство. Ако жената страда от безплодие, значи в подсъзнанието й има поведение, което унищожава душата на бъдещото дете. Огромната подсъзнателна агресия на майката ще бъде многократно засилена в подсъзнанието на детето. Тоест, такова дете ще бъде нежизнеспособно.

В подсъзнанието на безплодната жена действа програма за унищожение на децата.

Във всички религии жената се асоциира със земното, топлото, плодородието. Мъжът – с духовното начало, с духа, оплождането. В християнството има една заповед: „Жената да се бои от мъжа си.“ Защо жената трябва да се бои от мъжа си? Защото по този начин тя няма да може да проявява агресия към него. Има една такава поговорка: „Страхува се – значи го уважава.“ Страхът е препятствие пред негативните чувства и емоции. Тоест, жената трябва да уважава мъжа, но ако не го уважава, трябва поне да се бои от него. Жената, която подсъзнателно презира мъжа, е безплодна, тъй като тя презира духа. А мъжът, който презира жената, отрича земното и има болно тяло. Той често страда от импотентност.

Така силната подсъзнателна агресия по отношение на мъжете води до безплодие. Това може да е не само презрение, може да са също претенции към мъжете, натрупани обиди, ревност, омраза.

Страхът и противопоставянето на жизнения процес, несигурността в бъдещето също могат да бъдат причина за безплодието. Децата все пак са нашето бъдеще. Нямаме нужда от натрупването на родителски опит. За това спомага обстановката в семейството, отношението на родителите един към друг и към децата.

Докато в подсъзнанието ви липсва готовността за появата на дете, ще имате проблеми със забременяването.

Въпреки огромното ви желание на теория да имате дете и въпреки страстните речи, изказани по този повод.

Изходът е един – анализирайте вътрешните си убеждения. Сигурно там ще откриете страх от раждането поради свързаните с него отговорност, ограничения и натоварване.

Милтън Ериксон, американски психиатър, описва следната случка от практиката си:

Една от сестрите ми отчаяно се опитваше да забременее в продължение на 13 години. Тъй като тя ме възприемаше само като брат, не гледаше на мен като на лекар, което, между другото, е характерно в отношенията между роднини. Затова тя взимаше в дома си новородени, които по някаква причина бяха останали без родители, и се грижеше за тях, докато не се намереше осиновител. Сестра ми се занимаваше с това десет години и най-накрая реши да се обърне към мен за съвет.

Отговорът ми беше прост: „Ти отдавна се опитваш да забременееш. Но нещо при теб не се задейства. Трябва да си осиновиш едно дете и да почувстваш, че то е изцяло твое, имам предвид физическата ви близост, роднинството, особеното чувство за принадлежност – не знам по какъв начин още мога да изразя това – и след три месеца ще забременееш.“ През март сестра ми си осинови дете, а през юни забременя. След това роди още няколко деца.

МЛЕЧНИ ЖЛЕЗИ

Те символизират майчината грижа, износването на детето, храненето, кърменето.

Заболявания на млечните жлези

Това означава, че се отказвате от „хранене“, тоест от любов, внимание, грижа. Поставяте себе си в този живот на последно място. Вашият главен принцип е: „Първо на ближния, а после за мен.“ Забравяте една от заповедите: „Обичай ближния си като самия себе си!“

Кисти и уплътнения

Те отразяват прекалените грижи, излишната протекция. Вие толкова се грижите за някого, че буквално потискате тази личност. При това вие самите се отказвате от внимание и грижи. Вашият основен принцип гласи: „Всичко за другите, а аз съм после.“

Синелников, Валерий – Възлюби своята болест