Контролиране на фобии и страхове

Контролиране на фобии и страхове


Как можете да се освободите от фобии и страхове.

Вземете лист и молив и напишете названието на специфичния страх, който искате да овладеете. Няма нужда да описвате всички негови аспекти. Просто го идентифицирайте.

Например: страх от височина, от открити пространства, от котки, от тъмното. Просто назовете точното име на това, от което ви е страх.

Дръжте листа на удобно място, защото ще се налага от време на време да отваряте за кратко очи и да прочитате името на конкретния си страх.

Трябва да направите това реално, а не мислено. Не е достатъчно само да си помислите, трябва наистина да го направите.

Този сценарий ще програмира в ума ви това реално физическо действие като метод за унищожаване на вашия страх. Това е жизненоважен, изпитан и проверен метод, който действа.

Идеята е следната:

Когато почувствате, че страхът ви атакува, локализирайте го на дланта на едната си ръка, докато го сочите и щраквате с пръстите на другата. Всяко щракване намалява страха наполовина. Като щракнете няколко пъти, страхът изчезва съвсем.

          Някои хора не могат да щракат с пръсти. Ако вие сте от тях, вместо да щракате, кажете на глас „КРАЙ“.

          Важното е да направите това действие реално, физически да го извършите. Ако сте сред хора и страхът се обади, трябва веднага да го сложите на дланта си, да го посочите с показалеца и да щракнете с пръсти (или да кажете на глас „КРАЙ“).

          Не се притеснявайте какво ще си кажат хората, ако ви видят да го правите. Ако не поемете задължението да направите това просто действие където и когато се наложи, значи не поемате задължението да овладеете страха си.

          Ако имате физически ограничения, използвайте творческото си въображение, за да пригодите сценария така, че да бъде приложим и за вас.

          Затворете очи и поемете дълбоко дъх, после издишайте докрай, докато изпразните дробовете си. Изкарайте целия въздух. Сега още веднъж. Просто се отпуснете и издишайте целия въздух. Направете го и трети път, но задръжте дъх, след като сте напълнили дробовете си с чист, освежаващ и успокояващ въздух. Задръжте. Не отваряйте очи. Издишайте полека и почувствайте как напълно се отпускате.

Пред вас има врата. Протегнете ръка и отворете вратата. От стаята през отворената врата избликва светлина. Влезте в стаята, в светлината през тази отворена врата. Сега сте в стаята. Огледайте се. Това е вашата стая, тя може да бъде всякаква. С каквато и да е големина, форма, цвят. Вътре може да има всичко, което поискате. Прибавяйте неща, размествайте, пренареждайте. Можете да избирате всякакви мебели, инсталации, картини, прозорци, килими или каквото искате, защото това е вашето място… вашето най-интимно скрито място и тук вие сте свободни. Свободни сте да творите, да бъдете това, което сте. За правите всичко, което поискате, а светлината, която грее в тази стая, е вашата светлина. Вижте как светлината навсякъде около вас огрява красивите неща във вашата стая. Как грее върху вас. Почувствайте енергията в нея. Сега нека тази светлина да се разлее из цялото ви тяло. Да влезе и в най-малката пора на кожата ви. Да ви изпълни докрай. Да изгони всяко съмнение. Да премахне целия ви страх и напрежение. Тази светлина ви изпълва. Вие сте чисти и блестящи, сияете от ярката светлина в стаята ви.

          Докато стоите под светлината във вашата стая, отворете очи и прочетете името на своя страх, което сте написали на листа.

          Сега затворете очи. Поемете дълбоко дъх и навлезте още по-надълбоко. Вече идентифицирахте страха в съзнанието си.

          Представете си как изглежда Страхът. Придайте му характерна външност.

Например малки, зелени, блестящи очички. Лукаво изражение. Изобщо каквото и да е.

          Вече знаете точно как изглежда Страхът. Сега извършете истинско действие, протегнете ръка с дланта нагоре и поставете Страхът на нея. Не отваряйте очи. Представете си го дребен, слаб и безобиден в светлината на вашата стая. Лесно го държите в ръката си.

          Сега протегнете другата ръка и посочете страхът с показалец.

Сега щракнете с пръсти и вижте как Страхът се смалява наполовина.

Ако не можете да щракате с пръсти, казвате на глас „КРАЙ“.

          Пак щракнете и вижте как Страхът се смалява още наполовина.

          Много добре. Когато Страхът се свие дотолкова, че можете да го смачкате в шепата си, го изтърсете в кофата за боклук или го хвърлете на пода и го стъпчете, ако искате окончателно да се освободите от тази напаст.

          Вече го унищожихте.

          В бъдеще, където и да сте, каквото и да правите, можете да унищожите Страхът с метода, който току-що изпробвахте и вече сте програмирали в съзнанието си. Няма нужда да затваряте очи, освен ако не искате да го направите. В мига, когато сложите Страхът на дланта си и започнете да го сочите с показалеца си и да щракате с пръсти, съзнанието ви веднага ще премине в променено състояние, за да унищожи ефективно Страхът. И това е така.

          Вече разполагате с действен и резултатен метод да премахнете Страхът. Само трябва да го прилагате в действителност.  

          Сега огледайте за последен път своята стая. Можете да се върнете тук винаги, щом пожелаете. Можете да дойдете тук по какъвто и да е повод… да се молите… да се съветвате с висшия разум… да си поставяте цели… да медитирате… да творите… да учите… да разрешавате проблеми… да променяте своята представа за себе си. Няма граници за това, което правите в своята стая. Няма граници.

И каквото и да решите да направите, вие го можете.

Каквото и да си поставите за цел, можете да го постигнете и ще го постигнете.

Ще имате абсолютен успех и ще му се радвате.

Leave a Reply

Your email address will not be published.