Какво е душата и духът?

Какво е душата и духът?


Душата е нашата истинска същност, източник на жизнеността ни. Тя е вътрешният ни навигатор, докато се движим през живота и ни насочва към еволюционния ни път.

Душата ни дава енергия, която вдъхва живот на физическото тяло и помага да издържим в най-мрачните мигове, като ни дарява утеха, надежда, вдъхновение.

Душата е нашият вътрешен лечител, който наглежда функционирането на тялото ни, когато сме болни.

Душата ни говори чрез гласа на интуицията, като ни предлага безкраен поток на възможности и ни обръща внимание, ако мислите ни са нездравословни или се намираме в опасност.

Душата е невидима, но се преживява чрез мислите ни и чрез живата материя на тялото ни.

Душата е фокусирана върху качеството на живот и взаимоотношенията ни.

Душата ни показва кога сме в съгласие с духовната си природа и кога не сме. Тя постига това посредством емоциите. Когато сме щастливи, сме в единство с нея, когато сме нещастни – не сме.

Душата привлича вниманието ни към нездравите мисли чрез болките, неразположенията, напрежението, стреса, емоционалните кризи…

Душата е тази, която поражда преживяванията ни и определя божествената ни работа, като ни дава възможност да се учим, да израстваме и да преодоляваме нездравия начин на мислене.


Духът е енергийната жива връзка, която свързва душата, ума и физическото тяло. Той е комуникационната спойка между трите.

Духът е аурата. Той формира енергийното тяло, което обгръща физическото и прониква в него.

Духът е вибрационен по природа и използва честотите на вълните и енергийните модели, за да разкрие временното битиe на душата във физическия свят и да привлече преживяванията.

Духът на може да бъде видян, но се преживява чрез живата материя на физическото тяло.

Духът не участва в мислите, въпреки че е свързан с ума. Той е само средството, което разпространява мислите към външния свят, а след това ги получава обратно под формата на информация, която възприема чрез физическите сетива.

Духът създава електромагнитната рамка на душата.

Духът е енергийният интерпретатор на намеренията на душата и отговаря за разпространението им по цялото тяло.

Дъхът гледа на болестта във физическото тяло комплексно. Той поставя нещата в по-широк контекст. Той помага като огледало на начина, по който мислите се отразяват на ментално, емоционално и физическо ниво.

Духът осигурява на душата средство за преход от тялото към светлината и енергията в момент на смъртта.


Leave a Reply

Your email address will not be published.