КАК ДА СЕ ЧУВСТВАМЕ ДОБРЕ?

КАК ДА СЕ ЧУВСТВАМЕ ДОБРЕ?


Като вземете РЕШЕНИЕ за това!

Да внимавате какви решения взимате – добри или лоши.
Ако се обърквате кое решение какво е, ето едно ЛЕСНО упражнение:

Вземете решение за нещо конкретно, което касае вашия живот или вашата работа и т.н.
Ако от това взето решение се чувствате добре, обърнете внимание дали с него вие ще се чувствате добре в перспектива.

Например – решавате да изядете един шоколад или да изпушите една цигара и това ви носи удоволствие и наслада. Следователно – взели сте едно добро решение, но ….само за 5 мин., но не и в по-далечно бъдеще. (Всички знаем какви са последствията от честата употреба на шоколад и тютюнопушенето.)

Добрите решения включват:

1.ПОСТОЯННО ДА СЕ ЧУВСТВАТЕ ДОБРЕ!

Но как става това?
С няколко лесни стъпки, но бъдете упорити и ги спазвайте!

1.Напишете минимум 5 ваши любими неща, които обичате да правите и ги правете, редувайте ги, нека всеки ден има поне по едно от тях. Ако нямате хоби, създайте си!

2.Срещайте се с любими хора, близки, приятели – разтоварвайте се с тях, зареждайте се. Ако има такива, с които се натоварвате, избягвайте да общувате често с тях.

3.Отделяйте време за спорт – в къщи, след работа, сутрин рано – вие решавате кога да отделите по 10 мин. Пуснете си любима музика и правете упражнения всеки ден.

4.Четете книги, гледайте филми, а ако нямате време за това всеки ден, поне малко време отделяйте да прочетете мъдри мисли на велики хора, да оставате насаме с мислите си, да гледате хубави пейзажи.

5. Разхождайте се, потопени в настоящия миг, обръщайте внимание какво радва очите ви, какво привличат ушите ви, как се изпълва тялото ви с хубаво настроение – жив и здрав сте, има ви!

6. Поне веднъж седмично гладувайте цял един ден – това изчиства съзнанието, мислите, дава енергия и настроение.

7. Поне веднъж седмично направете някой щастлив – с думи, с подарък, с жест. Ще се почувствате добре като видите усмивката на лицето му и изненадата в погледа му.

8. Изпълвайте се с оптимизъм, с ведрост, с щастие – сам! Целенасочено движете това усещане в тялото си, завихряйте го, помнете го.

УМЕЕТЕ ЛИ ДА СЕ ЧУВСТВАТЕ ДОБРЕ? КАК? ДОПЪЛНЕТЕ СПИСЪКА!


Из книгата „Как да управляваме емоциите си“

за поръчки тук:

КНИГА „Как да управляваме емоциите си“ – Светла Трифонова

Медитация За връзка с Аза.

Leave a Reply

Your email address will not be published.