Женски архетипи и техните сенки.

Женски архетипи и техните сенки.

 

МОМИЧЕ

Силни страни: весели, добри, непринудени, умеят истински да се радват и възхищават на мъжа до тях, ценят подаръците, вниманието и грижата, която мъжът им дава, благодарни са. С лекота общуват, глезят се, имат нестихващ интерес за всичко в живота – любознателни, интересни, любопитни. Чувстват се беззащитни, имат нужда от помощ и подкрепа. Искат някой да се грижи за тях.

Слаби страни: не знаят какво искат, нямат собствено мнение, прекалено емоционални са, открити, вярват в справедливостта, наивни са. Могат да мрънкат, че не са достатъчно оценени от мъжа и да се втурнат да се доказват като силни и магнетични жени.

 

ЛЮБОВНИЦА

Силни страни: страстни, чувствени, емоционални, откровени, темпераментни, жизнени, добре изглеждащи, поддържащи се, с основно оръжие – секса. Всичко, което поискат от живота, го получават – уверени, силни, смели. Будят възхищение от мъжа, но и страх – тези жени са способни на всичко – да примамват, да прелъстяват, да притежават Мъжа. Свръх енергични и колоритни, тези жени винаги остават забелязани от мъжете

Слаби страни: често ги възприемат само като сексуален обект и гледат на тях като на любовница. Затова доста често тези жени са повърхностни, не са дълбоки. Превръщат сексуалността в защитна реакция срещу външния свят.

 

КРАЛИЦА

Силни страни: успели жени, силни, уверени кариеристки. Знаят какво искат и често сами си го доставят. Волеви, отстояващи себе си, доказващи се жени в света на мъжете. Към тях гледат с респект, уважение и ценят интелекта й.

Слаби страни: често забравят, че са жени, с женска енергия. Превръщат се в “мъже” с поли, контролират всичко и всеки, защото всичко вършат сами. Мъжете се страхуват от тях.

 

МАЙКА – ДОМАКИНЯ

Силни страни:  мъдри, подкрепящи жени, можеш да им се довериш – винаги са на разположение. Практични, грижовни, инициативни, пазителки на семейните традиции, спокойни, балансирани. Дават уют, комфорт, разбиране, вкусно готвят.

Слаби страни: мислят за другите и много малко за себе си. Нямат време да се погледнат в огледалото, да се погрижат за себе си, да се поглезят. Не живеят собствения си живот, а постоянно са в подкрепа на другите – мъж, деца, приятелки, родители.

 

СЯНКА НА МОМИЧЕ – Лошо момиче

Мрази мъжете, нещастна е, има близка връзка с майка си. От една страна се кара с нея, от друга страна прилича на нея – не може да вземе решение самостоятелно, чувства се зависима.

СЯНКА НА ЛЮБОВНИЦА – Вещица

Потиска своята сексуалност, твърде много е наранена от мъжете. Отдава се на духовен живот без секс, от страх от нови разочарования.

СЯНКА НА КРАЛИЦА – Амазонка

Мрази мъжете, конкурира се с тях. Мъже мелачка. Изтъква колко е умна и интелигентна. Обича да комплексира мъжете.

СЯНКА НА МАЙКА – ДОМАКИНЯ – Свекървище

Властна, дребнава, критична, ревнива. Обича да упражнява пълен контрол върху хората и ситуациите в живота.

Leave a Reply

Your email address will not be published.