Мъжки архетипи и техните сенки.

Мъжки архетипи и техните сенки.

 

МОМЧЕ

Силни страни: весели, добри, непринудени, искат да откриват света. Правят го с откритост, честност до наивност. Обичат новите неща, справедливостта. Някой трябва да се грижи за тях, да ги подкрепя, да им вдъхва кураж и увереност. Не са самостоятелни и нямат големи амбиции.

Слаби страни: търсят сигурност и стабилност, разчитат на родителите си, търсят силни успели материално задоволени жени.

 

ТВОРЕЦ

Силни страни: страстни, чувствени, емоционални, правят това, което обичат. Следват сърцето си – мечтателни и романтични. Разбират от иновации, ново откриватели са. На тях може да се разчита в професионалната сфера.

Слаби страни: дълбоки, отнесени, насочени към вътрешния свят. Нуждаят се от простор и място за лични изяви, егоисти.

 

ТЪРГОВЕЦ

Силни страни: успели мъже, силни, уверени. Знаят какво искат, отстояващи себе си, готови да поемат рискове – обожават адреналина, високите скорости, мъжките качества. Обичат парите като символ на успех и значимост.

Слаби страни: мислят често за пари, за сделки, могат да прегазят някой в амбициите си, не си поплюват. Арогантни, често имат по няколко жени – трофеи. За тях целта е по-важна от средствата.

 

УПРАВИТЕЛ

Силни страни: воля, успех, кариеризъм, поемане на отговорност, прагматизъм, щедрост. Тези хора всички ги уважават и им се възхищават – смели, амбициозни, с добри сърца, постигат велики дела с подходящата до тях жена.

Слаби страни: прекалено много обичат властта и свободата, личното си време. Сами си създават препятствията в живота и след това ги преодоляват. Трудно показват емоции.

 

СЯНКА НА МОМЧЕ – Лошо момче

Не поема отговорност, непредвидим, цени свободата си, не се обвързва сериозно с жените. Постоянно флиртува. Незрял мъж.

СЯНКА НА ТВОРЕЦ

Когато се интересува от работата си, не се интересува от нищо друго. Може да бъде много досаден. Печели малко пари.

СЯНКА НА ТЪРГОВЕЦ

Интересува се най-много от пари и жени – много жени! Не обича и не общува с хора от “простолюдието”. “Гъзари” – облича се с маркови дрехи, кара скъпи коли и се обгражда с жени – кифли.

СЯНКА НА УПРАВИТЕЛ

Властен, себичен, иска всички да му се подчиняват. Обича да контролира, да доминира. Жената до него е глезла и принцеса, той се грижи за нея, но само докато тя му се подчинява безусловно. Жената е за него е “имидж”, придатък, който да подхранва самочувствието му.