Упражнение за планиране на своя ден

Упражнение за планиране на своя ден


Става дума за промяна на обичайния график на деня и на обичайните стереотипи, което ще ви помогне да преминете от състоянието си на биоробот към позицията на стопанин на своя живот.

Сутрин

Събудете се пет минути преди да звънне будилникът (звъненето трябва да е тихо). За тази цел преди лягане дайте указание на подсъзнанието си.

Например: „Сега потъвам в дълбок сън. По време на съня организмът ми си почива. Всички негови органи и системи работят добре и в синхрон. Всяка клетка се изпълва с енергия. Силата на моята воля укрепва. И аз се събуждам пет минути преди звъна на будилника,, пълен със сили и енергия, в прекрасно настроение.“

Когато се събудите, не бързайте да ставате. Мислено насочете погледа си към всяка част на своя организъм, към всички клетки. Това ще разбуди вашия организъм и ще го приведе в състояние на готовност.

След това определете програмата си за деня.

Произнесете наум (може докато лежите в леглото) какви са вашите намерения. Те трябва да звучат позитивно

Например:

„Днес аз ще извърша необходимите и желателни действия за навременно предаване на отчета в данъчната служба, и всички сили на Вселената ще ми помагат за това.“ Или: „Днес ще осъществя своето намерение да видя съпруга си трезвен и здрав.“

Създайте образ на осъществяването на своите намерения.

Представете си настоящия ден от момента на вашето ставане до момента, когато отново се окажете в леглото. Нека целият ден да премине пред мисления ви поглед. Не се опитвайте да планирате наведнъж много задачи. И в никакъв случай не ги записвайте в бележника си. Старайте се да изпълните само онова, което можете лесно да запомните. Не трябва да се претоварвате.

След това можете да станете леко. Поздравете близките си и Вселената. Подарете им усмивка.

Задължително направете гимнастика. Измислете си свой комплекс от упражнения, които най-много ви харесват. Ще бъде добре, ако включите дихателни упражнения и упражнения за разтягане. Гимнастиката е своеобразен вид динамична медитация. Завършете упражненията с водни процедури.

След това, без да бързате, можете да преминете към всекидневните си ангажименти.

Старайте се да правите всичко спокойно, без суетене и припряност, с мисълта, че всичките си задачи успявате да завършите навреме. Отиване на работа и връщане вкъщи В никакъв случай не тичайте след заминаващия автобус. Това просто не е вашият автобус. Излезли сте по-рано. И ВАШИЯТ автобус трябва да пристигне всеки момент.

В градския транспорт имате свободно време, за да се отпуснете, да направите няколко дихателни упражнения и упражнения за очите, да анализирате личната си история. Старайте се да обръщате по-малко внимание на рекламата. Това разсейва вашата енергия и ви дезориентира.

Ако някой до вас започне да се кара и да скандализира останалите на битово равнище, не се намесвайте в конфликта (с изключение на екстремните ситуации). Но бъдете внимателни!

Възприемайте всички събития и думи като знаци, символи.

Вечер

След работния ден задължително вземете душ. Вдишайте и издишайте няколко пъти. Починете си. Направете няколко упражнения за отпускане. Послушайте някакъв психологически тренинг. Постарайте се да не гледате телевизия. Цялата необходима за вас информация можете да получите и по друг начин.

Споделете с близките си вашите впечатления, получените знания. Направете анализ на събитията през изминалия ден. Отбележете постигнатите успехи. Ако е имало неблагоприятни събития, препрограмирайте подсъзнанието си за позитивни ситуации. Добре е, ако това стане на масата, в тесен семеен кръг.

Нека да звучи спокойна музика. Завършете общуването с чайна (или някаква друга) церемония. Полезна би била и съвместната разходка. Нека в дома ви да цари мир, ред и спокойствие.

Преди лягане пожелайте на всички членове на семейството лека нощ. След като легнете и затворите очи, си спомнете изминалия ден от момента на вашето пробуждане. Нека той да премине пред вътрешния ви поглед.

Благодарете на своето подсъзнание, на Майката Природа, на своите близки и на всички хора, които сте срещнали в. живота си. И мислено се пренесете в следващия ден, в момента, когато отваряте очи и обмисляте своите намерения.


Ваксина против стрес – Д-р Валерий Синелников