Как сами създаваме всички ситуации

Как сами създаваме всички ситуации


Често ме питат: щом сами създаваме всички ситуации в своя живот, възможно ли е да предотвратим развитието на неблагоприятните събития?

Не само, че е възможно, но е и необходимо!

Възможно е предварително да разберем за приближаването на дадена стресова ситуация и да променим събитията.

За тази цел разработих специална техника, която нарекох „Ваксина против стрес“.

За да разберем добре същината на тази техника, да направим кратък екскурс в историята. В края на 19-и век в медицината е изобретена ваксината. Какво е нейното значение и смисъл? В организма на човека се въвежда слаб антиген (причинител на определено заболяване). В отговор на това организмът изработва специфични антитела. По такъв начин човешкият организъм получава информация за съответното заболяване. То протича в много лека форма. А в организма се изработва защита. И следващия път, когато човек се сблъска с причинителя в реалния живот, болестта не се развива.

Моята техника „Ваксина против стрес“ позволява своевременно да разберем за наближаващото неприятно събитие, да го разработим на нивото на собственото си подсъзнание и да предотвратим реализирането му във физически план.

Но преди да преминем към самата техника, е необходимо да обясним значението на някои понятия.

Знаците на вселената

Сега следете внимателно логиката на разсъжденията, произтичащи от новия модел. Всички събития в своя живот ние създаваме сами заедно със заобикалящия ни свят. Тези събития отразяват едни или други наши убеждения и емоции, тъй като светът около нас представлява продължение на нас самите (законът за отражението).

Положителните съждения създават приятни ситуации.

Негативните мисли и емоции – стресови ситуации.

Всяка ситуация, всяко събитие се осъществява във всички планове на битието: явно (т.е. видимо) и скрито (невидимо). Чрез външния свят нашето подсъзнание предварително ни предупреждава какво може да ни се случи след известно време. Оказва се, че ако във външния свят аз виждам нещастие, това означава, че нещастието е вътре в мен. Просто то все още не се е проявило в „общ физически план“. То е започнало да се заражда в подсъзнанието (или както казват някои привърженици на езотериката – на нивото на астрала). И заобикалящият ме свят ми сигнализира за това.

Ако забележите, че някой изпитва радост, значи във вашето подсъзнание вече има радост. И външният свят ви известява за предстоящата радост. Най-важното е да разберете, че светът около вас – това е вашият свят. Затова бъдете внимателни към всичко, което се случва в него.

Обръщайте внимание на всичко! Интересувайте се от всичко. Бъдете много внимателни и чувствителни към света около вас. Та това е вашият свят! Стремете се да помагате на хората. Когато помагате на другите, помагате и на себе си.

Важно е да разберете една проста истина. Външният свят е наше отражение, а това означава, че никой не ни желае нищо лошо. Напротив. Всичко и всички в този свят: и хората, и Майката Природа ни помагат за осъществяването на нашите намерения. Но помощта, която получаваме, е в съответствие с модела, който използваме. Всичко е много просто!

Ако използвате модела „Жертва – Тиранин“, ще ви помагат и учат с тояга и морков. А това означава, че във вашия живот ще има и наказание, и поощрение. С други думи, няма да ви наказва Бог, а вие самите чрез действията и постъпките на другите, като използвате енергиите на Вселената, дадени ви от Създателя.

Ако стоите твърдо на позицията на стопанин или вълшебник, във вашия живот ще има само благополучие и радост от собственото ви творчество.

Но да се върнем към знаците. Нашето подсъзнание ни предупреждава предварително за приближаването на едно или друго събитие. Същото е и когато пътувате с автомобил. Пътните знаци ви предупреждават за опасностите, известяват ви за услугите или ви посочват правилната посока на движението. Те и така се наричат: предупредителни, забранителни, с предписания и информационно-указателни. Ако спазвате правилата на уличното движение, ще пътувате спокойно и безопасно. По нашия житейски път ние срещаме същите знаци, но те изглеждат по друг начин. И ако искаме този път да ни носи радост, е необходимо не само да спазваме определените правила и закони, но и навреме да реагираме на знаците на Вселената. Всички знаци могат да се разделят на две големи групи.

Първа група. Знаци за съгласие и хармония.

Те ми съобщават, че живея в съгласие със себе си и със заобикалящия ме свят. Тоест, вървя в правилна посока. Имам късмет и успех навсякъде. Обикновено за такъв човек казват: „Късметлия“ или „Той има ангел-хранител“. Към тази група знаци се отнася всичко онова, което ни харесва или ни носи чувство на увереност и удовлетворение. Това може да бъде просто една добра дума по наш адрес. Или например, отивате на важна среща, а срещате сватбен кортеж. И в този ден сключвате успешна сделка. Или ваш колега получава нова длъжност и повишение на заплатата. А за вас това е благоприятен www.spiralata.net 36 сигнал за подобряване на собственото ви материално положение. Или пък съседът ви си е купил нова кола. Може би това е повод за завист? Някои хора реагират именно така на чуждия успех и по този начин се самоунищожават, самоизяждат се. Но успехът на другите е сигнал за успех и за вас лично. По-добре се порадвайте заедно с тях, а не им завиждайте. Така по-бързо ще привлечете успеха в своя живот. Ако получавате такива сигнали, това означава, че във вашата душа има хармония. Всичко е наред

Втора група. Това са предупредителните знаци за опасност.

Те съобщават, че аз съм се отклонил от правилния си Път. У мен започват да се проявяват такива негативни черти на характера, емоции и мисли, които могат да доведат до неприятни събития. Външното отразява вътрешното. За това се опитва да ни предупреди подсъзнателният ни разум чрез събитията във външния свят. Всеки проблем в живота ни е сигнал за това, че сме спрели да се развиваме. Време е да научим и да осъзнаем нещо ново, да продължим своя път.

Алгоритъм на Ваксината

Стъпка 1.

Определете какъв вид сигнал сте получили (личен, близък или далечен). За какво ви предупреждава Вселената?

Стъпка 2.

Установете контакт с онази част от подсъзнанието, която ви изпраща този сигнал-знак.

Стъпка 3.

Определете с какво можете да създадете такава ситуация в бъдеще в своя живот.

Задайте си въпроса: „Кое мое поведение и кои мои мисли сега могат да доведат до неблагоприятна ситуация в бъдеще?“ Това са точно тези мисли и поведение, които е необходимо да бъдат променени.

Стъпка 4.

Определете позитивното намерение на възможната стресова ситуация. Задайте си въпроса: „Какво трябва да разбера от тази ситуация? Ако в моя живот се случи нещо подобно, кое ще бъде важно и полезно за мен?“

С други думи, кое е позитивното намерение на тази ситуация, ако тя се случи във вашия живот?

Стъпка 5.

Променете своето поведение и мисли. Създайте нови начини на поведение, които да са по-ефективни и по-сигурни, отколкото предишното ви поведение, благоприятни са за вас и за заобикалящия ви свят. И бъдете готови да ги реализирате в своя живот в подходящото време и на подходящото място. За тази цел използвайте възможностите на своя подсъзнателен разум.

Стъпка 6.

Благословете всички участници в събитието (своето подсъзнание, хората, Природата) и им благодарете за дадения знак.

Стъпка 7.

Дайте на участниците в събитието онова, от което те се нуждаят. Направете им подарък.


Синелников, Валерий – Книгата Ваксина против стрес