За вярата в мечтите.

За вярата в мечтите.


Всички знаем колко лесно е да се мечтае. Мечтите са безплатни, мечтите ни вдъхновяват, дават ни крилe…

И започваш нещо да правиш, за да стане мечтата ти реалност. Правиш първи крачки, все още си вдъхновен и амбициран. Продължаваш напред и всички пътища сякаш са отворени пред теб. Вселената ти помага, ставаш все по-уверен и щастлив.

Но защо в света има толкова много несбъднати мечти?

Защо започваш нещо лесно, но не го довеждаш до завършек?

Когато мечтата се превърне в цел, сякаш по-ясно вижда стъпките. Правиш план, първа точка, втора точка, трета точка. Знаеш от къде да започнеш и на къде да вървиш. И после, някъде по тоя път, нещо се обърква, нещо спира. Дали е някакъв неуспех или спънка, но вече не си толкова мотивиран и не си толкова уверен в себе си. Какво се случва?

Както с всеки нов навик, така и при сбъдването на мечтите, е нужно да се правят повторения отново и отново, за да се вградят в ума новите убеждения и така да се изгради новия навик – аз мога, аз успявам, аз се справям.

Ако няма повторения, а това става с много упоритост и вяра, изпадаш в дупка.

Не виждаш крайната си цел, не виждаш последните си стъпки и това те демотивира. Искаш и дори очакваш бърз резултат. Не си готов за малките спънки и  за малките провали.

А може би си готов за неуспехите по пътя, знаеш, че те те каляват, но изпадаш в рутина – отново не виждаш смисъл от пътя, не вярваш, че мечтата ти ще се сбъдне. И се отказваш.

Това се случва често между влюбени.

В началото има еуфория, открил си човека на мечтите си и някъде по пътя, изпадаш в дупка. Точно преди влизането в комфорта на взаимоотношенията ви трябва да решиш на къде да тръгне връзката – дали да се задълбочи или да осъзнаеп, че си моментно бил влюбен, но тръпката вече я няма. Защото за да продължиш към целта – разгръщане на връзката, ти трябва да създаваш нови навици —  с повторения, с упорит труд и много вяра.

Стъпките, които те водят към целта, са следните:

1.Еуфория.

2. Намаляване на еуфорията.

3. Отдръпване.

4. Оптимизъм и вяра.

5. Успех.


Още по темата тук:

КНИГА „Как да управляваме емоциите си“ – Светла Трифонова

Хипноза и НЛП 12: Моето ново Аз.

Leave a Reply

Your email address will not be published.