Въображение и визуализация – каква е разликата?

Въображение и визуализация – каква е разликата?


Въображението е смесването и подреждането на мисли в най-разнообразни  комбинации. То наподобява наблюдаването на реална ситуация.

Във въображението обаче, не наблюдаваш нещо, което се случва в света около теб, а сам рисуваш образи.

Визуализацията често е просто спомен за нещо, което някога си видял.

Под въображение имаме предвид съзнателно да съчетаваш в ума си елементите, които искаш, за да създадеш желаната картина.

С други думи, съсредоточаваш се с намерението да предизвикаш положителна емоция.

Когато казваме въображение, ние имаме предвид Съзнателно Сътворяване на собствената ти действителност.

Когато наблюдаваш света около себе си, съзнателно събирай и се замисляй за нещата, които ти харесват.

Забележи нечия красива усмивка или нечий хубав дом.

Запомняй или си записвай нещата, които ти харесват в света и след това ги използвай, за да рисуваш с ума си картини на живота, които ти харесват. Не търси хора, на които да подражаваш, защото ти си уникален и твориш собствената си реалност.

След време ще откриеш или ще си спомниш, че това изкуство на въображението кара много хубави неща да дойдат в живота ти, но дори само по себе си то е нещо много приятно и забавно.

Когато в началото си кажеш: „Искам да знам какво искам”, по силата на Закона ще започнеш да привличаш всякакви примери. И като събираш информацията, която всеки ден идва при теб, нека всеки ден основната ти цел да бъде да търсиш неща, които искаш.

След това можеш да се огледаш и да видиш у другите положителните черти, които искаш да притежава собствения ти партньор, приятел или работодател.

Идеалният пример за подражание не съществува – ти го създаваш.

Можем във въображението си да сглобим в един образ всички черти, които искаме да притежава партньорът, детето или работата ни. И не е задължително да бъде нещо, което някога е съществувало, а само това, което човек чувства, че иска да преживее.

В повечето случаи то няма да дойде при теб веднага. Ще познаеш кога образът се е избистрил по вълнението, което ще изпиташ… случвало ли ти се е да работиш по някакъв проект и да мислиш за него, много да мислиш, и накрая да извикаш: „Имам чудесна идея!”?

Точно това усещане на „Имам чудесна идея” е моментът, в който творението ти е завършено. С други думи, натрупвал си мисли в ума си, докато накрая картината е станала толкова ясна, че когато си намерил идеалната комбинация от мисли, Вътрешното Аз ти е изпратило емоция, с която ти е доказало: Да, това е! Получи се!

Ако ясно си си представял това, което искаш, то трябва да дойде при теб и то скоро.

Чистотата на визуализацията е ключът към сбъдването на желанието ти и като казваме това, имаме предвид да мислиш само по посока на това, което искаш.

Когато си казваш: „Искам това, но…”, със своето но ти го отменяш, унищожаваш го в зародиш.

Ако нещото, което желаеш, се бави, причината може да бъде само една: мислиш повече за отсъствието му, отколкото за присъствието му.

Ако можеш да определиш какво искаш и след това съзнателно мислиш за него и си го представяш ясно, докато накрая го получиш, всяко твое желание ще се изпълнява много бързо.

Когато разбираш Закона за Привличането и започнеш съзнателно да насочваш мислите си, нещата, които искаш, ще потекат бързо и сигурно в живота ти – няма да има нужда от търпение.

Бавят се, само когато в мислите ти има противоречие.

Ако се движиш напред, а после назад и после пак напред и пак назад, е възможно никога да не стигнеш до мястото, където искаш да бъдеш. Но когато спреш да се връщаш назад и продължаваш само напред, ще стигнеш бързо. А за това не ти е необходимо търпение.

Великанските крачки се правят като сложиш повече вяра или повече допускане в уравнението. Трябва да добавиш повече искане.

Концентрирай мислите си върху това, което вярваш, че искаш и Законът за Привличането ще привлече още информация, примери и обстоятелства към творението ти.

Когато се съсредотичиш върху нещо, Законът за Привличането сам ще разпали желанието ти. Така че, ако ти се струва много трудно да усилиш желанието си и положителната си емоция, то е, защото първо мислиш за това, което искаш, а след това за неговата противоположност, което ти пречи да се движиш сигурно напред. 

Когато разбираш Законите, знаеш, че не е по-трудно да сътвориш замък, отколкото копче. Те са равни. Не е по-трудно да сътвориш десет милиона, отколкото сто хиляди.

Става въпрос за едно и също приложение на един и същ Закон към две различни намерения.