Какво е същинското ви призвание

Какво е същинското ви призвание


Дошъл съм на този свят с определено намерение. Мога да намеря осъществяване само, ако осъзная моето призвание, приема го и го реализирам.

Професията трябва да е нещо, за което да живеем, а не от което да живеем!!!

Никой не може да постигне успех в професията си, ако не обича работата си, ако професията и призванието не съвпадат, не служат на самоосъществяването и не са полезни за общността.

Първата стъпка по Духовния път означава първо да вляза във владение и целесъобразно да приложа това, което вече съм постигнал като се питам:

• Какво умея особено добре? Какви умения, таланти и сили притежавам? Тъй като където са моите дарби, там са и моите задачи.

• Какво особено ми доставя радост? Какви са моите хобита? Моите желания? Какво бих искал да правя целия ден? Какво ме „въодушевява”?

• Какво образование имам? Какво образование би трябвало да придобия още? Пред какви кризи, трудности, уроци ме изправи животът? От кои ограничаващи представи би трябвало да се откажа?

• Какви шансове ми предоставя животът да направя това: досега, в този момент, в бъдеще?

• На кое място ме е поставил животът? Как мога още по-добре да запълня това място? Какво трябва да науча и от какво да се отуча?

• Ако можех да започна живота си отначало, какво бих направил по друг начин?

• Каква би била най-голямата ми мечта? Как изглежда животът ми като произведение на изкуството?

• Какво следва от това? При тези обстоятелства какъв съвет бих дал на най-добрия си приятел?

• Какво всъщност още ми пречи да направя точно това? Кога ще съм готов да направя „необходимото”?

Превърни себе си в цар на своя собствен живот! Играй главната роля в твоя живот!!! Твоят живот е неповторима мелодия, която сам свириш на инструмента на живота.

Майка ти, баща ти, братята и сестрите ти, приятелите, всички те се опитват да свирят на твоя инструмент своята мелодия на твоя живот. Но това е твоят живот, за който ти си отговорен. Няма значение каква мелодия свириш или разрешаваш да свирят другите, последствията носиш само ти.

Следователно започни сам да си определяш песента, неповторимата мелодия на твоя живот.

Ако понякога изсвириш грешен тон, то не забравяй, че няма човек, който да свири безгрешно. Но се учи от грешките си, за да може мелодията ти да звучи все по-чисто. Мелодия, която ще ти дари здраве, любов, хармония и радост.