Какво представлява квантово лечение

Какво представлява квантово лечение


Квант е дума, пълна с огромно значение, особено сред физиците: като съществително, това е „най-малкото количество лъчиста енергия“, но като прилагателно, квантов означава „внезапна и значима промяна“. Квантовото лечение е свързано с осъществяването на малки промени, които предизвикват големи, радиантни резултати. Тези резултати могат да са почти неуловими или огромни, но и в двата случая ни дават значителен тласък по посока на изцелението.

Квантовото лечение може да започне с нещо съвсем дребно, като мисъл, акт, спомен, представа. Това привидно малко събитие създава огромен вътрешен вълнов ефект, като този, който се получава при хвърляне на камъче във водата.

Да вземем една позитивна мисъл – „Аз съм обичан“.

Приемането на тази мисъл може незабавно да промени нашата мозъчна химия. Възможно е да доведе до промени в притока на електролити (калий, натрий) в цялата нервна система, като стимулира и потока на серотонин (невротрансмитер, който влияе на промяната на настроението) между нервните клетки. Последващото освобождаване на серотонин в мозъка може да се усили, преминавайки през цялото тяло чрез отприщване на цяла мрежа от реакции. Мисълта дава ход на вълни от психологически реакции.

Днешната наука ни казва, че дейността на тялото не се извършва по биохимична диаграма, изминавайки пътя от А – до Б – до С по структуриран, линеарен начин. Човешкото тяло по-скоро е органична мрежа, която свързва всички органи и системи така, че с лекия тласък на серотониновото превключване можем да видим промени и в другите системи: сърцето (то се отпуска), дробовете (дишаме не толкова плитко), червата (можем да усвояваме по-добре храната) и имунната система (нашите бели кръвни телца реагират).

Когато в част от тялото се отключи бурна реакция, като например в мозъка, сърцето или червата, миниатюрните клетки се задействат, обикновено стартирайки с промяна на протеина в клетъчната мембрана (която обгражда клетката като стена, пропускайки субстанциите вътре и навън).

В зависимост от съобщенията, с които храним нашите клетки, тези протеини ще ни превърнат в сияйни, излъчващи светлина и топлина същества или в опалени, изгорени, стресирани индивиди.

Аделе Дейвис: „Всеки ден вие правите едно от две неща: изграждате здраве или създавате болест в себе си“.


Диана М. Миних доктор на науките – „Цялостна система за самолечение чрез квантова медицина