Няколко упражнения: открийте своята страст

Няколко упражнения: открийте своята страст


1. Следвайте всички свои импулси, свързани с професионалните ви и творчески желания. Дори да ви се струва нереалистично, приемайте новите възможности, бъдете авантюристи и вижте какво ще излезе.

2. Направете списък с мечтите си по отношение на работата, кариерата и творчеството си, а след това избройте и стъпките, които смятате да предприемете, за да ги осъществите.

3. Опишете „идеалния сценарий“ – работата (или кариератаси) такава, каквато бихте искали да бъде. Говорете в сегашно време, сякаш всичко вече е така. Подплатете сценария с достатъчно детайли, за да звучи възможно най-истински. След това го приберете някъде и го прочетете отново след няколко месеца (а може и след една-две години). Ако мечтите ви не са се променили драстично през това време, най-вероятно ще установите, че значително сте напреднали по пътя към реализирането им.

4. Изрязвайте и събирайте снимки и статии, отразяващи мечтите ви – така ще си създадеше по-ясна картина какво всъщностжелаете. Ще бъде забавно да ги разглеждате веднъж месечно, за да проверите дали няма да ви хрумне нещо или да почувствате в каква посока да поемете. Можете да залепите изрезките в албум или да направите колаж, който да закачите на стената. Така ще можете често да поглеждате към него и да черпите вдъхновение.


Гауейн, Шакти – „Развиване на интуицията“