Когато ни боли гърло, нос – симптоматика

Когато ни боли гърло, нос – симптоматика


Гърлото символизира нашата способност да отстояваме себе си, да си поискаме това, което желаем.

Състоянието на гърлото ни отразява нашите взаимоотношения с хората.

Ако имате прекрасни взаимоотношения с близките си, гърлото ви винаги ще бъде здраво.

Гърлото е онзи участък в нашия организъм, в който е съсредоточена творческата ни енергия. През него минава каналът на експресивността и творчеството.

С тази област е свързано самоизразяването на човека.

Освен това, от гърлото започва процесът на приемане и усвояване.

Не само на храната, но и на нещата, идеите, хората.

Затова, когато не приемаме нещо в живота си, това веднага се изразява с появата на проблеми с гърлото.

Това може да бъде възпаление, ангина, заекване, прегракналост, затруднения при преглъщане, заболяване на щитовидната жлеза.

Болно гърло, ангина, фарингит, ларингит

Ако се въздържате от изричане на груби думи, „преглъщате“, потискате гнева си и други емоции или се страхувате да изразите на глас това, което мислите, вашето гърло веднага ще реагира на това с възпаление.

В този случай болестта е своего рода препятствие пред изказването на забраненото.

Хората, които страдат от проблеми с гърлото, не могат да се самоизразяват, да покажат отношението си, да се защитят, да поискат това, което желаят.

Те сами създават в себе си всякакви препятствия, а после страдат.- Искам да го кажа, но не мога … за мен е неприлично да изразявам на глас това, което си мисля. Ако започна да изказвам всичко, което ми е легнало на сърцето, хората няма да ме разберат правилно.

Познато ли ви е?

Започнете да изказвате на глас всичко, което мислите.

Разберете, че всеки човек е уникална личност, индивидуалност – вие също. Няма хора, които са по-висши или по-нисши, по-добри или по-лоши. Всеки има своето уникално място във Вселената. Вашето мнение е също толкова ценно, колкото и мнението на всеки друг човек. И постепенно, като наблюдавате реакциите на околните, ще намерите истинското си лице. Трябва да постигнете хармония между вътрешния и външния си образ.

Има още една важна причина за възникването на тези заболявания – усещането за собствената непълноценност.

Всички комплекси за малоценност задължително минават през гърлото ни, тъй като при това положение човек постоянно се критикува, недоволства от себе си: заради външността си, действията си. На същия принцип действа и подсъзнанието, когато се караме на другите и ги критикуваме.

Буца в гърлото

Силният подсъзнателен страх ни пречи да се изказваме. Чувствата и думите ни застават като „буца“ в гърлото.

Това усещане е познато на мнозина, които са изпитвали силен страх.

НОС

Носът символизира собственото достойнство, собственото признание като личност, своята уникалност и ценност.

Да си припомним някои популярни изрази: „Навирил нос“, „Не си пъхай носа…“, „Не вижда по-далеч от носа си“.

Запушен нос

Запушеният нос означава подценяване на самия себе си.

Хрема

Секретите от носа са подсъзнателни сълзи или вътрешен плач. Подсъзнанието се опитва по някакъв начин да изрази дълбоко потиснатите чувства: най-често нещастие, съжаление, разочарование поради несбъднати планове, мечти.

Алергичната хрема е свидетелство за пълната липса на емоционален самоконтрол. Това се получава по правило след силни емоционални сътресения.

Понякога хремата е своеобразна молба за помощ. По този начин децата често заявяват за своята безпомощност. Те не осъзнават силата и цената си.

Кръвотечение от носа

Кръвта олицетворява радостта и когато у вас възникне усещането, че не ви обичат и не ви зачитат, радостта ви напуска. Кръвотечението от носа е своеобразен метод, чрез който човек изразява потребността си от признание и любов.

Синелников, Валерий – Възлюби своята болест