Разрушителни мисли

Разрушителни мисли


Нашите болести са външно отражение на нашите мисли и емоции. Мисълта е универсална форма на енергия.

И притежава както съзидателна, така и разрушителна сила.

Винаги трябва да помним, че мислите ни задължително се материализират, реализират се във физическия свят.

И точно нашите разрушителни мисли (а не тези на някой друг) водят до болест и лични проблеми и са сигнал за това, че в нашето подсъзнание е задействан механизъм за саморазрушение.

Много от нас дори не подозират каква огромна сила се крие в думите, които произнасяме на глас или на ум. Ние не се замисляме над избора на думи – произнасяме ги автоматично, тоест несъзнателно.

Някога сме научили граматичните правила и сега ги прилагаме, за да изразим чувствата и емоциите си. Но не са ни научили, че това, което изказваме с думи, след това се връща при нас под формата на жизнен опит. Спомнете си пословицата: „Каквото посееш, това ще пожънеш.“

Всички знаят за природните закони относно енергията – енергията не може да бъде унищожена, тя може само да преминава от един вид в друг.

Затова, ако изпращате към някого или нещо така наречените „отрицателни“ или „разрушителни“ мисли, някой друг трябва да ги възприеме.

Вашият гняв и ненавист в крайна сметка отново ще се върнат при вас (еднаквите неща се привличат), но с по-голяма сила, като носят със себе си страх, тъга, депресия и всякакъв вид стресови ситуации. А това се понася още по-трудно. И вие отново и отново ще се стремите да се отървете от тези мисли, като ги изпратите на някой друг.

Това ще продължава, докато този затворен кръг не бъде прекъснат от болест или травма, или от самата смърт.


кн. „Възлюби своята болест“ – Д-р Валерий Синелников