За духа на божествената женственост

За духа на божествената женственост


   

В генетичната структура на всяка жена е заключен подсъзнателен спомен за времето, когато е била могъща и щедра, като божество. Подобно на надигането на огромна вълна, този закодиран в клетките ни спомен за прародителките започва да кънти в нашата душа. Много жени искат да се върнат към духа на божествената женственост.

В най-съкровеното място в женската ни душа ние копнеем да възстановим не само онази част от нашата история, която е била потъпкана и женските традиции са били зачеркнати, но и съответстващата липсваща част от нашата психика.

Затова е много ценно да започнем да пробуждаме мистериите на Великата богиня, които живеят някъде дълбоко в нас, потъпкани от пластове догми и забрани.

Символиката на Богинята ни вдъхновява да се видим като уникални и прекрасни, като се грижи нежно за нашите тела и ни насърчава да разберем, че всеки цикъл от живота ни е свещен.

Присъединявайки се към богините, ние можем да намерим своята сила, да открием своето извечно рождено право и да изпитаме истинско опиянение от това, че сме живи.

Когато разтворим сърцето си за Божествената женственост, ние задълбочаваме разбирането за себе си като жена. За разлика от един Бог мъж, Богинята не управлява света от вън – тя е светът във всяка от нас и затова можем да я опознаем отблизо.

Всеки човек носи в себе си мъжка и женска енергия. Приемането на Богинята може да усили нашата връзка с всички аспекти на Сътворението.

Богинята символизира женската сила, която живее във всички неща, мистериозна и прекрасна. Тя е образ, който ни позволява да се докоснем до най-съкровените аспекти на личността си, без да ни се налага да търсим отговорите навън. Образът на един богинята е свързан с природата, със самата земя. Фокусирането върху Богинята дава усещане за власт над съдбата и живота ни.

Когато започнете да разбираме и почитаме Богинята, може да достигнете до магическото царство вътре във вас. Качествата на Богинята ще разцъфтят във вас. Вашата творческа сила, магия, мистерия, страст, ведрина, самоуважение, мечти и видения ще се увеличат. Вярата в себе си като жена ще нарасне.

Не е нужно животът да е борба. Когато приемем качествата на богинята в живота си, всичко ще стане по-лесно. Пред нас ще започнат да се отварят безброй възможности и няма да ни се налага да работим като луди, за да постигнем онова, което желаем.

Има множество начини, по които да потърсим връзка със своята вътрешна богиня: проучване, медитация, водене на дневник, сънища, молитва.

Можем да изучим митологията за различни богини, за да открием онази (онези), които прилягат най-добре на нас и нашия живот

Най-важното, което не трябва да забравяме, е да търсим онази, която откликва у нас.

Ако изпитваме нужда да се освободим от стари негативни навици и пристрастия, Кали от индуската традиция е отличен избор заради нейната ожесточеност при разсейване на всичко мрачно и нечисто.

Ако искаме да призовем любовта в живота си, бихте могли да изберем римската богиня Венера.

Артемида (древногръцка) – връзка с природата, независимост, кураж, решителност да се постигнат целите, раждане, нови проекти.

Атина (древногръцка) – интелект, стратегия, изкуство, вътрешна мъдрост, творчество, защита.

Баст (египетска) – чувствена лукава енергия, съсредоточена и игрива; прослава, въздържаност, радост, екстаз, вашата дива природа.

Черната Мадона (християнска, но се смята, че първоначално е била африканска богиня) – първична сила, страст, власт. Бригит (келтска) – защита, пазителка, плодовитост, лечение.

Керидвен (келтска) – жътва, изобилие, смърт и прераждане.

Деметра (древногръцка) – подхранване на вътрешния аз, връзка с другите, майчинство, изобилие, жътва, материално богатство, нови възможности.

Диана (римска) – връзка с природата, независимост, смелост, отстояване на правата ви като жена, постигане на целите, първични инстинкти.

 Дурга (индуистка) – огромна твърдост за преодоляване на всякакви пречки, борбен дух на майка, която защитава малкото си.

 Фрея (старонорвежка) – нови посоки в живота, заземеност, сексуална любов и плодовитост, превръщане на предизвикателствата във възможности.

Хатор (египетска) – красота, мощ, мъдрост, плодовитост, изобилие, просперитет, продуктивност, страст за живот.

Хеката (древногръцка) – мистични преживявания, древна мъдрост, лечебни способности, вътрешна магия, невидими сфери.

Хера (древногръцка) – защита, материално благополучие, удобството на притежанията, увереност, самоуважение, честно изразяване.

Хестия (древногръцка) – създаване на красив и изящен дом, духовност, удоволствие от усамотението, да се чувстваш удобно със себе си, независимо къде се намираш.

Инанна (шумерска) – плодовитост, изобилие, страст, самостоятелност, приемане на всички ваши проявления с разбиране и милостиво.

 Ищар (вавилонска) – напредване със сила, кураж, радост и страст; сексуалност, чувственост, сластолюбие, страст.

Изида (египетска) – мистични преживявания, самоувереност, издигане над негативността, мистични сфери, интуиция, вътрешна светлина.

Кали (индуска) – кураж, освобождаване от негативните модели, преодоляване на страха, непобедим дух.

Гуанин (азиатска) – състрадание, милост, спокойствие, ведрина, покой, нежност, възприемчивост, способност за прошка.

Лакшми (индуска) – вътрешно богатство, изобилие, материално благополучие, щедро раздаване за обществото.

Лилит (шумеро-вавилонска) – необуздана страст, непобедим дух, сексуално удоволствие, безочлива сексуалност, вземане на становище в живота.

Мария (християнска) – състрадание, застъпничество.

Медуза (древногръцка) – дива, неопитомена, хладнокръвна сила, пълна с живот; обновление, лечебни способности, преодоляване на вътрешните бариери.

 Минерва (римска) – интелект, мъдрост, стратегия, изкуства и занаяти, мъдър избор в живота, лечебни способности, интуиция.

Нут (египетска) – приемане, смърт и прераждане, равносметка на живота.

Персефона (древногръцка) – най-дълбоките вътрешни сфери, хармония между вътрешния и външния свят, запазване на надеждата в мигове на отчаяние, баланс.

 Сарасвати (индуска) – прозрение, лечение, музикални способности.

 Селена (древногръцка) – сънища, луната, божествената женска духовност, възприемчивост, вътрешна магия, отзивчивост към даровете на вселената.

София (гръцка) – доброта, мир, радост.

Тара (тибетска) – състрадание, майчинство, пречистване освобождение.

Аацтекскаразтваряне на всичко нечисто във вас, прошка към себе си, освобождаване от вина и срам, приемане на миналото, опрощение.

Венера (римска) – романтична любов, връзка с пролетта, новия растеж, разцъфване на женствеността, свещена сексуалност.

 Жената Бяло Теле (индианска) – връзка със земята, достойнство, изящество, балансиране на мъжката и женската енергия.

Йемая (африканска): грижовност, изобилие, защита по време на пътувания по вода, увеличаване на съзнателно постигнатото ви благополучие.