Защо ми се случват все едни и същи неща?

Защо ми се случват все едни и същи неща?


Мисловни модели

Забелязали ли сте, че някои хора са винаги на червено? Даваш им пари в брой и преди да се опомниш, вече им е нужен заем от банката, за да си купят пица.

Има хора, които винаги закъсняват! Дори да станат в 6 сутринта, за да пристигнат на работа до девет, в десет и петнайсет все още тършуват из дома си за ключовете от колата и отчаяно търсят портфейла си!

Други са вечно заети.

А трети все ги скубят – търговци, телефонни компании, бивши приятелки и отдавна изгубени роднини.

Познавате ли жена, която непрекъснато се оплаква: „Винаги излизам с неудачници”? Сякаш има радар за всякакъв вид егоистични и мързеливи грубияни, за които накрая се омъжва.

Някои хора започват нова връзка на всеки шест месеца.

Някои хора намират приятели, където и да отидат. Или правят пари, където и да отидат.

Някои се забавляват, където и да отидат. Някои футболисти са винаги там, където е топката.

Някои хора винаги падат на краката си. Моделът им на мислене гласи: „Нещата винаги се нареждат.” Колата на Тед се разваля насред нищото, но се появява непознат, който го качва при себе си, откарва го вкъщи и накрая му предлага работа!

Подсъзнателните модели са причината да се повтаря все една и съща история.

Така например М. винаги си намира чудесна работа, но никога – верен партньор. Бил никога не се разболява, но непрекъснато го изхвърлят от работа!

Нищо от това не е случайност. Ние привличаме– и сътворяваме – своите житейски преживявания чрез програмите на подсъзнанието си.

Ще кажете: „Ако подсъзнателните модели създават житейската ти реалност, тогава има щастливци, които плават по течението на безкраен низ от приключения, и клетници, които се препъват от една беда на друга.

Преди да получиш нещо, първо трябва да го почувстваш.

По същия начин едни хора ще стават все по-богати, а други – все по-бедни! Това е самата истина. И винаги е било така.

Извод:

Животът се разгръща отвътре навън.

Добрата новина:

Ти не си твоите мисловни модели и МОЖЕШ ДА ПРОМЕНИШ ТЕЗИ МОДЕЛИ.

За да подобриш живота си, не е нужно да размишляваш как си изградил такова минало. Не е нужно да си блъскаш главата къде си сгрешил.

Достатъчно е да проумееш, че сам си подготвил почвата за тези преживявания, и да започнеш да мислиш и да се чувстваш по-различно.


кн. „Как работи животът“ Андрю Матюс

Leave a Reply

Your email address will not be published.