За какво най-много мислите?

За какво най-много мислите?

Човешкият мозък може да бъде оприличен на гъба. Знаете, че една напълно изсъхнала гъба не би попила добре водата. Тя трябва да се намокри добре, преди да поеме голямо количество вода. Така е и с човешкия ум.  Той трябва да бъде пробуден, за да възприеме сетивните впечатления, които навлизат чрез петте сетива – слух, обоняние, вкус, зрение и осезание.

Посочете ми за какво най-много мисли човек и съм в състояние да анализирам поведението и възможността за успех на този човек. Не може да мислите за страдание, за нещастие, за бедност и болести и да бъдете успяващи, здрави и щастливи.

НАЧИНЪТ ВИ НА МИСЛЕНЕ ОПРЕДЕЛЯ СЪДБАТА ВИ.

Човешкият ум, когато е обзет от тревоги, е в състояние да произвежда и да изпраща в кръвта най-смъртоносни отрови и ако това продължи достатъчно дълго, има опасност да претовари пречистващия капацитет на черния дроб и в тялото да се появи някакво заболяване.

Щастието, здравето и радостта се пораждат в ума. Специфично за ума е, че нашето поведение приема формата и нюанса на мислите ни.

В момента, в който отхвърлите веригите на догмата и се откажете да вярвате в нечия чужда истина, вие автоматично се дистанцирате от онази маса човешки паразити, които като пиявици се хранят от вашето невежество и предразсъдъци. Тези дребни пиявици не искат да ви видят свободомислещи, защото в момента, в който станете такива, ще спрете да им плащате данък.

Само онова, което правите за себе си, само онова, което мислите, изключението, до което достигате в собствения си ум, са неизменна ценност за вас. Щастието е нещо, което не се купува и не се измолва или краде. Трябва да го създадете в собственото си съзнание и не може да го направите, докато не започнете да изучавате и разбирате своя ум.

С УМА МОЖЕТЕ ДА ВЪРШИТЕ ЧУДЕСА!

Ако разберете, че тялото ви може да извърши двойно повече работа с по-малко умора, ако сте ангажирани с дейност, която ви носи радост, отколкото ако вършите нещо, което не харесвате, ще осъзнаете, че това е принцип, предлагащ огромни възможности. Разбира се, че се отплаща, ако се ангажирате с нещо, в което да вложите цялото си сърце и душа, работа, която да харесвате.

КАКВО ЗНАЕТЕ ЗА ВАШИЯ УМ? УЧИТЕ ЛИ СЕ КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ТОЗИ ВАШ ПРЕКРАСЕН УМ?

Няма нищо мистично в човешкия ум. Това е сила, която може да бъде изучена и овладяна, подобно на физическите и икономическите закони и принципи. Умът е нещо, което ВИЕ контролираме.

Научете силата на своя ум. Тя ще ви освободи от капана на страха и ще ви изпълни с вдъхновение и решителност. (Наполеон Хил)

Поръчайте тук КНИГА „Как да управляваме емоциите си“

Още по темата на http://Курс НЛП

Leave a Reply

Your email address will not be published.