Който иска, ще получи.

Който иска, ще получи.

По време на следването си доктор Г. забелязал много недостатъци в образователната система и стигнал до убеждението, че те могат да се избегнат, ако той оглави университета. Затова решил да учреди нов университет.

Но за такъв проект той се нуждаел от 1 милион долара. От къде да намери тази голяма сума? И тази мисъл завладяла ума му. Всяка вечер си лягал с нея. И с нея ставал. Преследвало го навсякъде.

Доктор Г. бил и философ и решил, че за да постигне мечтата си – да намери 1 милион долара, той трябва да стигне до окончателно решение. Давал си сметка, че това решение ще донесе енергията и силата на живот, щом зад него стои изгарящото желание да материализира поставената цел. 

За разлика от повечето хора в това положение, които смятат, че няма начин да се намерят 1 милион долара, Доктор Г. решил да постъпи другояче.

 „Един съботен следобед бях седнал в стаята и размишлявах как да събера парите заосъществяване на плана си. Бях прекарал в размисъл почти две години, но непредприемах нищо, само мечтаех и мислех. Ударил бе часът да действам. И кактоси седях, реших да събера парите за една седмица. Най-важно бе решението да намеря парите в определен срок и трябва да кажа, че като взех окончателно решение, ме обхвана спокойствие и сигурност, непознати за мен до тоя момент. Сякаш дълбоко в мен нещо казваше: Знаеш ли от кога си готов за това решение? Парите те чакат през цялото време.

Всичко около мен закипя. Звъннах в редакцията на местния вестник да пусна обява, че утре ще чета проповед в местната църква на тема: Какво ще направя, ако имам 1 милион долара.  Писах дълга проповед, която завърших късно вечерта. 

 Станах рано с изгрева на слънцето, прочетох си проповедта, помолих се на Бог на колене. Молейки се, отново ме завладя това чувство на сигурност, че ще успея. Въввълнението си бях забравил текста на проповедта вкъщи.  Късно беше да севръщам и вместо да чета, черпех думи от подсъзнанието си. Бях затворил очи иговорех за мечтата си с отворено сърце. Изрекох и последните си думи иприседнах. От задните пейки се надигна някакъв човек и закрачи към мен. Щом стигна до мен ми подаде ръка и каза: Отче, понрави ми се вашата проповед.Убеден съм, че сте способен да постигнете всичко това, за което говорехте, акоимате парите. За доказателство, че ви вярвам, ще ви очаквам утре сутринта примен и ще ви дам парите.  Ще получите 1 милион долара. Аз съм Филип Д.Армър.“

Доктор Г. получил пари те и с тях основал познатия днес Технологичен институт на Илинойс.

Така жадуваните пари се появила, благодарение на идеята!

Доктор Г. получил 1 милион долара 36 часа след като взел окончателно решение да ги има и си начертал конкретен план. 

Из книгата „Мисленето – ключ към богатството“(Наполен Хил)

Поръчайте  КНИГА „Как да управляваме емоциите си“ Светла Трифонова

Още по темата на http://Курс НЛП 

Leave a Reply

Your email address will not be published.