Инстинкт да бягаме от самотата

Инстинкт да бягаме от самотата


Природата е заложила в нас инстинкта да бягаме от самотата като от най-страшна тежест, което е нормално, но трябва да намерим най-добрия начин, за да излезем от самотата. Колко момичета и момчета са се справили с този проблем? Те са нещастни, защото искат да имат партньор, с който да пеят дует, но не го намират и затова вехнат и се отчайват.

Но защо този дует трябва да бъде физически? Няма ли друг начин? Да, има много начини да се избегне самотата. Защо трябва винаги да се движим по старите закони? Защо винаги трябва да обсебваме някого?

   Особено жената има силна тенденция да обсебва, тя трябва да си има някой само за нея, поне дете. Тя вижда, че мъжът винаги й се изплъзва, че не може да го задържи и се хваща за детето. Докато то е мъничко и се нуждае от нея, тя е щастлива да се грижи за него. Но когато порасне, то също я напуска и тя отново остава самотна, защото тогава няма никой, за който да се хване. Нейната нужда да обсебва, усложнява всичко. Вие казвате: “ А мъжа не иска ли да си има някой?” Не, всичко, което го интересува, е наслаждението – нека го кажем направо – физическо удоволствие. За него да има, означава да се възползва и да избяга. А жената иска първо да е сигурна, че ще задържи мъжа, и след това благоволява да му даде всичко останало. Мъжът я уверява: “Не се тревожи, после всичко ще е наред, но нека сега да го направим”. Но ако не е глупава, жената знае, че ако му разреши, след това той ще избяга и затова му отговаря: “ Не, първо разпиши тук”. И тя го кара да и обещае, да и се посвети.

   Всички прояви на мъжете и жените, всички тайни на техният физически, емоционален, морален и интелектуален живот се крият в техните така наречени “интимни части”. Тези органи са резюме на мъжа и жената и макар че те не знаят това, всичко може да бъде дешифрирано чрез тях. В тези органи, в тяхната геометрична структура, в техните функции, лежат отговорите на всички философски въпроси. Ние носим в нас самите всички ключове, всички богатства, и не забелязваме, че сме богати, че имаме всички знания, всички критерии, всичко. Това не е за вярване!

   В природата на жената е да трупа и задържа, докато мъжа по природа е прахосник, пилеещ. Всеки е забелязал това, но никой не знае защо това е така. Това е добре известно, но хората не са си извадили заключения. Мъжкият и женският характер могат да бъдат обяснени чрез структурата на техните полови органи. Жената е задържаща, защото ако не беше такава, не би имало творение. Нейната роля е да взема и събира, да приковава и задържа, да съхранява и поддържа.

     Физическата нужда да взема и задържа нещата е причина и за нейния най-лош недостатък – ревността.

Какво е било единственото желание на всяка жена от харемите на султаните и кралете? Да монополизира краля или султана, да стане негова любимка, първа и най-обичана. И за да постигнат целта си, те не са жалили сили и подбирали средства, включително лъжи и конспирации. Да притежават господаря си е било битка на живот и смърт между жените. Защо са искали да го притежават? Защото това давало определени предимства. Тя била предпочитана и царското внимание и ласки се спирали на нея, а с това всички нейни най-съкровени желания се сбъдвали. Ето защо, за да бъде над другите, тя не би се спряла пред нищо.

   Естествено  е жената да желае да бъде украшение за мъж, който си заслужава.

Но ужасното е, че жената не би допуснала друга жена да се ползва от същите привилегии и предимства, която тя има. И вместо да победят тази своя слабост, те правят всичко, за да я утвърдят.

Жените не могат да живеят без ревност, тя ги тормози, но те не могат да живеят без нея. Сякаш без нея те не са стимулирани, отегчават се. Докато ревността ги подтиква към тайни афери и с това живота става интересен!

   Жените трябва да се учат да бъдат щедри и да се радват на щастието на другите.

Любов и сексуалност – Михаил Иванов