Как да флиртуваме

Как да флиртуваме


Съществуват тайни секс сигнали, които осен че ще ти подскажат, че някой флиртува с теб, ще ти помогнат да дешифрираш езика на тялото.

Пирамидалната структура на флирта. В общуването си с друг човек ние се фокусираме върху различни части от тялото и лицето в зависимост от това, с кого се срещаме и какви чувства изпитваме към него/нея. По време на работна среща обикновено гледаме бизнес партньора си в очите или погледът ни пада върху мостчето на носа. Когато говорим с приятели, погледът ни се фокусира под нивото на очите и очертава форма на триъгълник, който включва носа и устата. В момента, в който започнем да флиртуваме обаче, триъгълникът става още по-голям, като се разширява в основата и обхваща цялото тяло.

Устните издават. Докато флиртуването набира скорост, погледът на мъжа, който флиртува с теб, се фокусира върху устните, сякаш той се опитва да те целуне. Това може да ти изглежда очевидно, но в повечето случаи тези чувствени знаци се разпознават от подсъзнанието.

Веждите говорят. Когато се срещаме с човек, когото харесваме, неволно повдигаме и сваляме веждите си. Движението трае не повече от една пета от секундата. Ако човекът насреща също изпитва симпатии към нас, той ще направи същото. Не е лесно да разпознаеш този знак, най-вече защото движението е изключително кратко. Все пак бъди нащрек и се опитай да го доловиш, тъй като е универсален знак – учените са доказали, че този жест се среща във всички култури по света. Ако искаш да покажеш недвусмислено, че харесваш някого, опитай се да повдигнеш и смъкнеш веждите си в продължение на една цяла секунда. Той дори няма да усети как е хлътнал по теб.

Любовен компас. Ето това се казва интересен знак. Следва­щия път, като се озовеш в стая, пълна с потенциални парт­ньори, но не можеш да решиш на кого да се спреш, просто погледни ръцете и краката си. Хората имат навик да обръ­щат крайниците си в посоката на това и този, когото харес­ват. Ако мислиш, че някой мъж е привлекателен, ти подсъз­нателно ще обърнеш тялото си към него. И тъй като това движение се извършва подсъзнателно, мъжът, към когото сочат пръстите на ръцете и краката ти, със сигурност ще разбере, че показваш интерес. Просто няма да знае защо.

Огледален образ. Този таен любовен знак издава склонността ни да копираме движенията на човека, когото харесваме. Ако той леко се наведе напред, ти подсъзнателно ще направиш същото. Ако те погледне в очите и ти се усмихне, ти ще направиш същото. Нищо не свързва двама души така, както огледалният образ на движенията. Причината, поради която този сигнал се задвижва, се корени в твърдението, че харесваме хора, които приличат на нас. Когато някой реагира по начина, по който ние реагираме, сме склонни да вярваме, че с него ще намерим сходство и на по-дълбоко ниво.

Мигане. Когато някой мъж ни се стори привлекателен, зениците на очите ни се разширяват и ние започваме да мигаме учестено (подобно на Бети Буп[1]). Ако искаш да провериш дали мъжът срещу теб споделя симпатиите ти, опитай се да увеличиш скоростта, с която той мига, като самата ти започнеш да мигаш по-често. Ако този мъж те харесва, той подсъзнателно ще се опита да следва честотата, е която премигват очите ти, което от своя страна ще увеличи химията между двама ви. Чудесен трик, нали?

Както с повечето неща, които имат някаква роля в играта, наре­чена флирт, от изключителна важност е да интерпретираш това, което чуваш, в контекста на конкретната ситуация. Така ще имаш по-голям шанс да дешифрираш правилно посланията на мъжа срещу теб. Не се фокусирай само върху един елемент от картинката. Вместо това се стреми да забележиш различните модели на поведение.

Повечето екс­перти, които се занимават с езика на тялото, препоръчват т.н. „пра­вило на четворката“, което означава, че можеш да правиш изводи от­носно един човек, ако поне четири знака от неговото поведение ти подсказват едно и също нещо. Флиртът е много важна първа стъпка в търсенето на най-подходящия за теб мъж. Макар че можеш да се дове­ряваш до определена степен на животинските си инстинкти, когато започнеш да излизаш на срещи с мъж, когото харесваш, и използваш само своя разум и логика, нещата наистина могат да се объркат.

Полезни съвети, които трябва да запомниш:

•   Флиртът е началото на една потенциална връзка и като всяко начало може да изглежда объркващо и трудно. Внимателно следи знаците, които мъжът срещу теб изпраща. Контролирай съзнателно посланията, които изпраща твоето тяло.

•   Подбирай думите си. Това, което казваш, и начинът, по който го казваш, могат да изиграят решаваща роля за развитието на връзката.

•   Това, което ти наричаш „невинен коментар“ или „приятелско отношение“, може да бъде разбрано по съвсем различен начин, в зависимост от пола на човека, който го чува.


ЛИНДА  ПАПАДОПУЛОСКАКВО КАЗВАТ МЪЖЕТЕ, КАКВО ЧУВАТ ЖЕНИТЕLeave a Reply

Your email address will not be published.