Да открием своето сияние

Да открием своето сияние


По същество сиянието е състояние на съществуване, а не съзнателно правене на нещо.

Практики, които могат да ви помогнат да откриете своя естествен блясък:

1. Бъдете в настоящето.

Умът е като пеперуда, която прелита от цвят на цвят. Ние рядко сме сгушени в прелестния и извечен океан на тук и сега. Когато това се случи, вие можете да се свържете със своя истински аз, който е отвъд брътвежа на ума ви. Когато положите усилие да фокусирате носещото се по течението съзнание, за да се събудите напълно за настоящия момент, ще откриете великолепната светлина, която грее във вас.

2. Сладка капитулация

Истинската духовна капитулация не означава, че сте пасивни. Не означава, че трябва да се примирите с негативността или че не можете да предприемете позитивно действие, за да внесете промени в живота си.

Сладката капитулация е проява на вътрешната мъдрост да приемаш безусловно обстоятелствата в живота си, осъзнавайки, че за всичко си има причина (дори ако не знаем каква е тя). Капитулацията е проява на сила и проява на вяра, тя означава да се откажеш от негативните преценки за живота си. Тя ти позволява да прекрачиш отвъд реакцията, противопоставянето и съпротивлението и да наблюдаваш обстоятелствата от неутрално място. Във вас има едно неприкосновено място, което е божествено и свещено.

Когато се откажете от борбата и съревноваването и отстъпите пред това свято място, ви изпълва сияние.

3. Самоприемане.

Достатъчно е да сте такива, каквито сте. Достатъчно е това, което сте. Няма нищо, което трябва да постигнете, за да се реализирате. Вие вече сте достатъчни. Вие сте достатъчни точно тук и точно сега, независимо как потръгва животът ви. Това не означава, че няма да продължите да растете. Вие непрекъснато вървите напред, защото такова е естеството на живота. Всяко нещо непрекъснато се променя и трансформира, но в този момент вие сте прекрасни и достатъчни точно такива, каквито сте. Независимо как сте се преценявали, вие сте абсолютно уникални и неповторими. Забравете преценките за себе си, радвайте се, че сте това, което сте сега. То е само една песъчинка на брега на безкрайния, вечно присъстващ дух, който живее във вас.

4. Позволете на любовта да потече през вас.

Във вас има необятен извор на любов. Той никога не пресъхва и ще трае вечно. Възпитавали са ни да вярваме, че има граница за любовта, затова я раздаваме по малко. Понякога  й поставяме условия. Вселената е пълна с любов, но ние измерваме количеството и вида любов, която даряваме, все едно, че тя е недостатъчна и трябва да бъде запазена. Няма граница за любовта! Колкото повече давате, толкова повече имате – това е универсален вселенски закон.

Обичайте дълбоко и пълно. Вместо да давате и получавате любов, превърнете се в самата любов.

Повтаряйте си: “Аз се обичам такава, каквато съм; обичам това, което съм; обичам това, което правя; аз съм любов”, докато истината за това не си пробие път във вашия дълбоко подсъзнателен ум. Тогава сиянието ще изпълни животът ви.

В днешния свят ние ядем, но не вкусваме, гледаме, но не виждаме, слушаме, но не чуваме. Вие сте тук, на планетата, за да сте щастливи. Това е всичко, което се иска от вас. А когато сте щастливи, вие се превръщате в лечебна сила, която мощно и великолепно лекува самата планета.

Ако искате да помогнете на света, бъдете щастливи. Доставяйте удоволствие на сетивата си. Бъдете интересни, сетивни и искрени. Вкусвайте, докосвайте, миришете, чувайте и изследвайте своята вселена.

Приемете себе си точно такива, каквито сте и сиянието ще се понесе от вас към света.

   Из: „Мистерията и благословията да си жена“ (Дениз Лин)

Leave a Reply

Your email address will not be published.